Tűzszerész kiképző központot adtak át a Készenléti Rendőrségen

2019. 12. 13., p - 15:45
ORFK Kommunikációs Szolgálat

​​​​​​​A szervezet központi objektumában ma átadott tűzszerész kiképző központ olyan képzést folytató rendészeti létesítmény, amely az ún. piszkos bombák hatástalanításával foglalkozik.

Papp Károly r. altábornagy a belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány és dr. Kuczik János Zoltán r. dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka 2019. december 13-án adta át a Készenléti Rendőrség Tűszerész Szolgálatának új kiképző központját, ahol európai uniós szintű, valamint regionális nemzetközi képzéseket tartanak. Hazai keretek között itt folyik a megyei bombakutatók, a Készenléti Rendőrség technikusainak, valamint a Tűzszerész Szolgálat saját állományának a képzése is.

 

A beruházás a Készenléti Rendőrség vagyonkezelésében lévő Budapest, X. kerület, Kerepesi út 47-49. szám alatti központi objektum területén valósult meg. A fejlesztés részeként az előadótermek, képzési helyszínek, laboratórium mellett az oktatáson részt vevők elszállásolására alkalmas épületrészt is kialakítottak.

 

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elméleti-módszertani-műveleti tevékenységek valós idejű összehangolásával lehet a leginkább optimálisan felkészíteni a kijelölt állományt és végrehajtani a váratlanul jelentkező feladatokat. Ennek megvalósítása érdekében az elmúlt években, az Európai Unió számos tagországában a budapestihez hasonló központokat hoztak létre. Itt egy szervezeten belül és többnyire egy helyen található meg a képzés, a szakirányítás és a tényleges műveleti tevékenység.

A beruházás a Belső Biztonsági Alap keretében, az Európai Unió és a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg.

logó

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.