Tűzszerész kiképző központot adtak át a Készenléti Rendőrségen

2019. 12. 13., p - 15:45
ORFK Kommunikációs Szolgálat

​​​​​​​A szervezet központi objektumában ma átadott tűzszerész kiképző központ olyan képzést folytató rendészeti létesítmény, amely az ún. piszkos bombák hatástalanításával foglalkozik.

Papp Károly r. altábornagy a belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány és dr. Kuczik János Zoltán r. dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka 2019. december 13-án adta át a Készenléti Rendőrség Tűszerész Szolgálatának új kiképző központját, ahol európai uniós szintű, valamint regionális nemzetközi képzéseket tartanak. Hazai keretek között itt folyik a megyei bombakutatók, a Készenléti Rendőrség technikusainak, valamint a Tűzszerész Szolgálat saját állományának a képzése is.

 

A beruházás a Készenléti Rendőrség vagyonkezelésében lévő Budapest, X. kerület, Kerepesi út 47-49. szám alatti központi objektum területén valósult meg. A fejlesztés részeként az előadótermek, képzési helyszínek, laboratórium mellett az oktatáson részt vevők elszállásolására alkalmas épületrészt is kialakítottak.

 

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elméleti-módszertani-műveleti tevékenységek valós idejű összehangolásával lehet a leginkább optimálisan felkészíteni a kijelölt állományt és végrehajtani a váratlanul jelentkező feladatokat. Ennek megvalósítása érdekében az elmúlt években, az Európai Unió számos tagországában a budapestihez hasonló központokat hoztak létre. Itt egy szervezeten belül és többnyire egy helyen található meg a képzés, a szakirányítás és a tényleges műveleti tevékenység.

A beruházás a Belső Biztonsági Alap keretében, az Európai Unió és a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg.

logó

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.