Ünnepélyes épületátadás Miskolcon

2019. 05. 16., cs - 20:01
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az objektum korszerű elhelyezési feltételeket biztosít a Miskolcon és térségében szolgálatot teljesítő készenléti rendőröknek.

Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár 2019. május 16-án ünnepélyes keretek között átadta a Készenléti Rendőrség létszámának 3000 fővel történő bővítése kapcsán megvalósult, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály III. XXI. Határvadász Bevetési Osztály és a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály VI. Bűnüldözési Osztály (Miskolc) állományának elhelyezésül szolgáló új épületet.

 

Az épületben találhatóak irodák, fegyverszobák, raktárak, teakonyhák, elsősegélyszoba, egy közel 100 m²-es kondicionálóterem, és az állomány pihenését szolgáló 113 – egyenként mintegy 18-20 m² hasznos alapterületű – körlet. Minden körlet minikonyhával felszerelt és vizesblokkal rendelkezik.

 

Az objektumban helyet kapott egy olyan kihallgató szoba is, amely az új büntetőeljárásról szóló törvény előírásaira figyelemmel távmeghallgató helyiségként is működik majd. A bűnüldözési osztály részére kialakított épületrész teljes mértékben megfelel a minősített adat védelmére vonatkozó jogszabályi feltételeknek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.