TiszTa-tó projekt Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2020. 07. 09., cs - 18:51
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnmegelőzési szakemberek a Tisza-tó környékén hirdették meg a TiszTa-tó elnevezésű bűnmegelőzési projektet.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Mobil Bűnmegelőzési Centrumával, az ún. TiszTa-tó elnevezésű prevenciós projekt keretében, 2020. július 8-án Tiszafüreden és Abádszalókon találkozhattak az érdeklődők. A szakemberek a speciálisan felszerelt járművet azért alakították ki, hogy a településeket látogatva, közvetlenül elérjék az ott lakókat és hasznos megelőzési információkkal, tanácsokkal lássák el őket. A kisbusz kialakítása lehetővé teszi az interneten hozzáférhető prevenciós kisfilmek vetítését és megelőzési bemutatók kivitelezését is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai két helyszínen ismertették az érdeklődőknek a „Házhoz megyünk” és a Police Coffee programokat, valamint a „Bike Safe” keretében lehetőség adódott a kerékpárjaik regisztrálására.

A megelőzési szakemberek az áldozattá válás elkerülése érdekében tájékoztatást nyújtottak az „ unokázós csalásokról”, az elkövetési módszerekről.  A kiadványok, szóróanyagok között minden korosztály megtalálta a számára értékesnek, fontosnak tartott információt. A felnőttek és a gyermekek – a megelőzési tanácsok mellett – ismereteket szerezhettek a 112 segélyhívószám jogszerű használatáról is.

A TiszTa-tó projekt keretében a megyei bűnmegelőzési munkatársak megjelenésére hetente lehet számítani Tiszafüreden és Abádszalókon, legközelebb 2020. július 15-én adódik erre lehetőség. A Mobil Bűnmegelőzési Centrum is robog tovább, így 2020. július 10-én Törökszentmiklóson, 2020. július 11-én pedig Szolnokon találkozhatnak vele a lakosok.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam