Közlekedésbiztonság az általános iskolákban és az oviban

2016. 10. 14., p - 15:08
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Veszprémben több intézményben folytatódik a baleset-megelőzési tájékoztatás.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2016. október 13-án látogattak el a Deák Ferenc Általános Iskola első osztályosaihoz. Az iskolában a gyalogos közlekedésről tartottak előadást, és felhívták a gyerekek figyelmét a kijelölt gyalogos átkelőhelyen történő áthaladás szabályaira. Bemutatták a kisdiákoknak a kapitányság kabala állatát, Zebulont is. A foglalkozás végén a gyerekek apró csokoládét kaptak, amin a kis figura képe szerepel.

A kapitányság előadói ezen a napon felkeresték a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola legfiatalabbjait is. A rendőrök elbeszélgettek a gyerekekkel a biztonságos iskolába jutásról, külön megbeszélték a jelzőlámpával biztosított gyalogos átkelőhelyen való közlekedést. A program végén a tanulókat kulcstartóval ajándékozták meg.

A délelőtt folyamán a rendőrök a Csillag Úti Körzeti Óvodában tartottak ovizsaru foglalkozást, ennek során a nagycsoportos növedékeknek mutatták be a program két bábfiguráját, Rendőr Robit és Rosszcsont Ricsit. A gyerekek nagy lelkesedéssel vettek részt a foglalkozáson.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egészségügyi védőháló

A rendvédelmi szervek állományának hivatásos tagjai az átlagosnál nagyobb fizikai, pszichikai – esetlegesen biológiai, kémiai – kockázatnak lehetnek kitéve mindennapi munkájuk során.

 

Felgyorsult az ügymenet

2014 óta a 112-es hívásfogadó központok munkatársait kell tárcsázni baj esetén. Az elmúlt öt évben 25 milliónyian hívták fel ezt a számot, és sajnos nem csak akkor, ha segítséget akartak kérni.