Orvvadászat és kábítószer birtoklása

2013. 11. 02., szo - 10:36
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetbe vették a szegedi rendőrök Sz. Róbert 34 éves ásotthalmi lakost.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói 2013. október 31-én tartottak házkutatást Ásotthalmon egy tanyán. A rendőrök az ingatlan területén mintegy 7 kilogramm mennyiségű kendernövényt, kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint orvvadászathoz szükséges eszközöket és több kilogrammnyi fagyasztott vadhúst találtak, melynek eredetét a gyanúsított nem tudta kétséget kizáróan tisztázni. Sz. Róbertet a nyomozók előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

A terhelt ellen – őrizetbe vételének elrendelése mellett – kábítószer birtoklása bűntette, valamint orvvadászat bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A szegedi nyomozók kezdeményezték Sz. Róbert előzetes letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vendégségből kifosztás

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy jászapáti férfit és egy nőt, akik vendéglátójuk védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvitték annak készpénzét és gépkocsiját. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.