Balesetmegelőzés közösen

2019. 02. 07., cs - 15:40
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Borsodban figyelemfelhívó közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök a Látni és látszani kampány keretében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a Magyar Autóklubbal közösen figyelemfelhívó közúti ellenőrzést tartott 2019. február 7-én a délutáni órákban a 37-es számú főúton.

Az ellenőrzés során a szakemberek igyekeztek kiszűrni a „vakautókat”, azaz az olyan gépjárműveket, amelyek fényjelző készülékei nem működtek. Az kontroll továbbá kiterjed a járművek műszaki állapotára, a sofőrök alkoholszondás ellenőrzésére, valamint az úti- és gépjármű okmányok érvényességére is.

Tekintettel arra, hogy a tél még nem ért véget a rendőrök továbbra is figyelmeztették a sofőröket, hogy indulásuk előtt az alábbiakra figyeljenek oda:

  • a téli időjárásban csak a megváltozott út- és látási viszonyoknak megfelelő állapotú járművel szabad közlekedni,
  • elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése és azok kifogástalan állapota,
  • a téli közlekedés kapcsán fentiek mellett a gépkocsival történő közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő,
  • nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata.

Az ellenőrzés során azon sofőröknek, akiknél hiányosságot tapasztaltak a szakemberek a helyszínen igyekeztek segíteni, mint például feltöltötték az ablakmosó folyadékot, továbbá kicserélték autójuk működésképtelen izzóit.

A Magyar Autóklub pedig saját kiadványával, és egyes esetekben ingyenes éves tagsági szerződéssel jutalmazta meg a sofőröket.

 ...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.