A Művészetek Völgye Fesztivál biztonságáért

2016. 08. 01., h - 15:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A hagyományokhoz híven idén is lovas polgárőrök és diáktolmácsok segítették a tapolcai rendőrök munkáját a fesztivál ideje alatt.

A kapolcsi programra évről évre egyre több turista látogat el. A 2016. július 22-től július 31-ig tartó rendezvényen a Tapolcai Rendőrkapitányság folyamatos rendőri jelenléttel és a polgárőrség közreműködésével biztosította a közrend és a közbiztonság fenntartását. Az egyenruhások a taliándörögdi lovas polgárőrökkel járták be a fesztivál gépkocsival nehezebben megközelíthető helyszíneit és vigyázták a fesztiválozók nyugalmát.  

A parkolókban a tapolcai rendőrök diáktolmácsokkal közösen többnyelvű bűn- és baleset-megelőzési kiadványokkal hívták fel a nyaralók figyelmét az áldozattá válás elkerülésére, valamint a közlekedési szabályok betartására.

Kapolcs központjában bűnmegelőzési mini-centrumot állítottak fel, ahol a turistákat prevenciós tanácsokkal látták el a megelőzési munkatársak. A fesztivál idejére felállított ideiglenes bankautomatánál a közösségi szolgálatos diákok a biztonságos használatot bemutató kiadványokat adtak át a pénzt felvevőknek. A forgalmasabb helyekre az értékek megóvására felhívó plakátokat helyeztek ki. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsokat szállított

Egy moldáv férfi által vezetett kisteherautó ellenőrzése során hét határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Velük szemben a román hatóságok járnak el.

 

Halálos baleset a 1111-es úton

Esztergom térségében egy személygépkocsi fának ütközött, majd kigyulladt. A baleset során a jármű vezetője életét vesztette.

 

Forgalomkorlátozás Szekszárdon

A Nemzeti Ünnep alkalmából szervezett rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében 2018. október 23-án az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet számítani a városban.