A Művészetek Völgye Fesztivál biztonságáért

2016. 08. 01., h - 15:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A hagyományokhoz híven idén is lovas polgárőrök és diáktolmácsok segítették a tapolcai rendőrök munkáját a fesztivál ideje alatt.

A kapolcsi programra évről évre egyre több turista látogat el. A 2016. július 22-től július 31-ig tartó rendezvényen a Tapolcai Rendőrkapitányság folyamatos rendőri jelenléttel és a polgárőrség közreműködésével biztosította a közrend és a közbiztonság fenntartását. Az egyenruhások a taliándörögdi lovas polgárőrökkel járták be a fesztivál gépkocsival nehezebben megközelíthető helyszíneit és vigyázták a fesztiválozók nyugalmát.  

A parkolókban a tapolcai rendőrök diáktolmácsokkal közösen többnyelvű bűn- és baleset-megelőzési kiadványokkal hívták fel a nyaralók figyelmét az áldozattá válás elkerülésére, valamint a közlekedési szabályok betartására.

Kapolcs központjában bűnmegelőzési mini-centrumot állítottak fel, ahol a turistákat prevenciós tanácsokkal látták el a megelőzési munkatársak. A fesztivál idejére felállított ideiglenes bankautomatánál a közösségi szolgálatos diákok a biztonságos használatot bemutató kiadványokat adtak át a pénzt felvevőknek. A forgalmasabb helyekre az értékek megóvására felhívó plakátokat helyeztek ki. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.