A Művészetek Völgye Fesztivál biztonságáért

2016. 08. 01., h - 15:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A hagyományokhoz híven idén is lovas polgárőrök és diáktolmácsok segítették a tapolcai rendőrök munkáját a fesztivál ideje alatt.

A kapolcsi programra évről évre egyre több turista látogat el. A 2016. július 22-től július 31-ig tartó rendezvényen a Tapolcai Rendőrkapitányság folyamatos rendőri jelenléttel és a polgárőrség közreműködésével biztosította a közrend és a közbiztonság fenntartását. Az egyenruhások a taliándörögdi lovas polgárőrökkel járták be a fesztivál gépkocsival nehezebben megközelíthető helyszíneit és vigyázták a fesztiválozók nyugalmát.  

A parkolókban a tapolcai rendőrök diáktolmácsokkal közösen többnyelvű bűn- és baleset-megelőzési kiadványokkal hívták fel a nyaralók figyelmét az áldozattá válás elkerülésére, valamint a közlekedési szabályok betartására.

Kapolcs központjában bűnmegelőzési mini-centrumot állítottak fel, ahol a turistákat prevenciós tanácsokkal látták el a megelőzési munkatársak. A fesztivál idejére felállított ideiglenes bankautomatánál a közösségi szolgálatos diákok a biztonságos használatot bemutató kiadványokat adtak át a pénzt felvevőknek. A forgalmasabb helyekre az értékek megóvására felhívó plakátokat helyeztek ki. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Régi ismeretségre hivatkozott

A budapesti nyomozók elfogták azt a nőt, aki ismeretlen társával felment egy idős asszony lakására, majd onnan pénzt, arany ékszert és tabletet lopott.

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.