Iskolába jövet-menet

2018. 09. 03., h - 11:49
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Preventív jelenlét az iskolák környékén Vas megyében.

A vakáció végeztével a gyermekek egyszerre, nagy számban jelennek meg a mindennapok közlekedésében, ami rájuk nézve számos veszéllyel járhat. Életkori sajátosságaik és a nyár adta felszabadult állapotuk sokszor a közlekedésüket is befolyásolják.

A balesetek elkerülése érdekében a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közterületi szolgálatot ellátó állománya, a polgárőrség tagjai, valamint a közterület-felügyeletek munkatársai tanévkezdési kampány keretében 2018. szeptember hónapban kiemelt jelenlét biztosításával járulnak hozzá a megye egész területén a gyalogos-átkelőhelyeken áthaladó forgalom zavartalan áramlásához azoknál az oktatási intézményeknél, ahol ez indokolt.

Munkatársaink ezzel a preventív jelenléttel kívánják segíteni a gyermekek biztonságos közlekedését hétfőtől péntekig, a reggeli órákban, illetve a napi oktatás befejezését követő időszakban. A rendőrök fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, a megállási tilalom betartására, valamint a gyermekülés és a biztonsági öv használatára is.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó állománya, a polgárőrség tagjai, valamint a Szombathelyi Közterület-felügyelet munkatársai 2018. szeptember 3-án, Szombathelyen a Paragvári utca és a Deák Ferenc utca kereszteződésében együttesen segítették a közlekedés zavartalanságát.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek, hiszen gyermekeink biztonsága mindennél fontosabb!
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam