Nyomoznak is

2019. 08. 07., sze - 16:37
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési tábor a szolnoki Tiszaliget fái alatt.

Immáron tizenegyedik alkalommal ad otthont a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központ a Bűnmegelőzési és Életmód tábornak, amely a Szolnoki Rendőrkapitányság és Szolnok Város Közbiztonságáért Közalapítvány együttműködésével jött létre. 

A gyermekek egy héten át egy olyan komplex, nyári napközis táborban vehetnek részt, amely több lehetőséget kínál a szabadidő hasznos eltöltéséhez a 7 és 14 év közötti általános iskolások számára.  

A színes programok között drámapedagógus segítségével oldanak meg feladatokat, Mars-járót építenek, katonai bátorságpróbát tehetnek, játékos bűnügyi nyomozásban is részt vehetnek. Természetesen ezek mellett a szervezők kézműves foglalkozásokkal, kalandos állomáshelyekkel, - meglepetés filmmel fűszerezett - mozilátogatással is készültek. Az egészséges életmód jegyében a szabad levegőn való testmozgás is fontos szerephez jut. A kollégák a bűn-és baleset-megelőzési programokkal, dúsított hét napon keresztül, az idei táborban 77 gyermek számára engednek bepillantást a rendőri munkába. Itt biztos, hogy szóba kerülnek többek között a kerékpáros és gyalogos közlekedési ismeretek, az internet és a nyár veszélyei, valamint a 112-es segélyhívó szám rendeltetésszerű használata is.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.