Nyomoznak is

2019. 08. 07., sze - 16:37
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési tábor a szolnoki Tiszaliget fái alatt.

Immáron tizenegyedik alkalommal ad otthont a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központ a Bűnmegelőzési és Életmód tábornak, amely a Szolnoki Rendőrkapitányság és Szolnok Város Közbiztonságáért Közalapítvány együttműködésével jött létre. 

A gyermekek egy héten át egy olyan komplex, nyári napközis táborban vehetnek részt, amely több lehetőséget kínál a szabadidő hasznos eltöltéséhez a 7 és 14 év közötti általános iskolások számára.  

A színes programok között drámapedagógus segítségével oldanak meg feladatokat, Mars-járót építenek, katonai bátorságpróbát tehetnek, játékos bűnügyi nyomozásban is részt vehetnek. Természetesen ezek mellett a szervezők kézműves foglalkozásokkal, kalandos állomáshelyekkel, - meglepetés filmmel fűszerezett - mozilátogatással is készültek. Az egészséges életmód jegyében a szabad levegőn való testmozgás is fontos szerephez jut. A kollégák a bűn-és baleset-megelőzési programokkal, dúsított hét napon keresztül, az idei táborban 77 gyermek számára engednek bepillantást a rendőri munkába. Itt biztos, hogy szóba kerülnek többek között a kerékpáros és gyalogos közlekedési ismeretek, az internet és a nyár veszélyei, valamint a 112-es segélyhívó szám rendeltetésszerű használata is.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közelebb érve már hallotta a sírást is

Egy két éves kisfiú felügyelet nélkül hagyta el szirmabesenyői otthonát. A rendőrök gyorsan cselekedtek, mert a helyszín közelében található a Kocka-tó.

 

Késsel rabolt

A ráckevei rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a 12 éves fiút.

 

Tetten ért betörő

A rendőrök rövid időn belül elfogtak egy 29 éves férfit, aki egy kókai ingatlanba tört be.

 

Őrizetben az embercsempész

Embercsempészés miatt indult eljárás egy szerb-magyar kettős állampolgárral szemben, aki egy koszovói férfit próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.