Prevenciós programokkal színesítve

2018. 09. 14., p - 09:09
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési előadók prevenciós előadásokkal, valamint a "Házhoz megyünk" programmal színesítették a rendezvényt Törökszentmiklóson.

A Karcagi Szakképzési Centrum „Egészségnap” elnevezésű rendezvényt  tartott 2018. szeptember 13-án Törökszentmiklóson, a Lábassy János Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az eseményen jelen voltak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai is.

A szakemberek célja, hogy a fiatalok elkerüljék az áldozattá válást és ne kövessenek el bűncselekményeket! Kerüljék a drogokat és ne fogadjanak el senkitől sem a számukra veszélyt jelentő dolgot, még akkor sem, ha azt egy hozzájuk közel álló személy kínálja!

A programok kisebb csoportokban, forgószínpadszerűen zajlottak a rendezvényen. Az információs pontokon a megelőző vagyonvédelmi tanácsadáson kívül az áldozatvédelemmel, a családon belüli erőszakkal, a biztonságos internethasználattal, drogprevencióval kapcsolatban is szerezhettek hasznos ismereteket az interaktív, élménypedagógiai elemekkel színesített foglalkozásokon. A mobil bűnmegelőzési centrumban komplex prevenciós ismeretanyagot sajátíthattak el.

A diákok a személyes tanácsadásokon túl tájékoztató szóróanyagokat kaptak, különböző témájú totókat töltöttek ki, valamint egy felállított akadálypályán kipróbálhatták a „részeg szemüveget” is.

A rendezvényen a tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe, felvilágosítást kaptak a rendőrré válás lehetőségeiről és feltételeiről is, bízva abban, hogy többen választják később a rendőri munkát hivatásuknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan ütközött

A járművezető először egy jelzőtáblának, majd egy kandelábernek hajtott, aminek következtében az autója kigyulladt.

 

Autózni akart

Nyitva hagyott tehergépkocsit vitt el egy 18 éves férfi Nógrádszakálból.

 

Újra járható az 55-ös számú főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset történt.