Prevenciós programokkal színesítve

2018. 09. 14., p - 09:09
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési előadók prevenciós előadásokkal, valamint a "Házhoz megyünk" programmal színesítették a rendezvényt Törökszentmiklóson.

A Karcagi Szakképzési Centrum „Egészségnap” elnevezésű rendezvényt  tartott 2018. szeptember 13-án Törökszentmiklóson, a Lábassy János Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az eseményen jelen voltak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai is.

A szakemberek célja, hogy a fiatalok elkerüljék az áldozattá válást és ne kövessenek el bűncselekményeket! Kerüljék a drogokat és ne fogadjanak el senkitől sem a számukra veszélyt jelentő dolgot, még akkor sem, ha azt egy hozzájuk közel álló személy kínálja!

A programok kisebb csoportokban, forgószínpadszerűen zajlottak a rendezvényen. Az információs pontokon a megelőző vagyonvédelmi tanácsadáson kívül az áldozatvédelemmel, a családon belüli erőszakkal, a biztonságos internethasználattal, drogprevencióval kapcsolatban is szerezhettek hasznos ismereteket az interaktív, élménypedagógiai elemekkel színesített foglalkozásokon. A mobil bűnmegelőzési centrumban komplex prevenciós ismeretanyagot sajátíthattak el.

A diákok a személyes tanácsadásokon túl tájékoztató szóróanyagokat kaptak, különböző témájú totókat töltöttek ki, valamint egy felállított akadálypályán kipróbálhatták a „részeg szemüveget” is.

A rendezvényen a tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe, felvilágosítást kaptak a rendőrré válás lehetőségeiről és feltételeiről is, bízva abban, hogy többen választják később a rendőri munkát hivatásuknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szerb kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Halálos baleset a 47-es főúton

Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött össze a 47-es főút 196-os kilométerszelvényében, Hódmezővásárhely külterületén.