Prevenciós programokkal színesítve

2018. 09. 14., p - 09:09
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési előadók prevenciós előadásokkal, valamint a "Házhoz megyünk" programmal színesítették a rendezvényt Törökszentmiklóson.

A Karcagi Szakképzési Centrum „Egészségnap” elnevezésű rendezvényt  tartott 2018. szeptember 13-án Törökszentmiklóson, a Lábassy János Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az eseményen jelen voltak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai is.

A szakemberek célja, hogy a fiatalok elkerüljék az áldozattá válást és ne kövessenek el bűncselekményeket! Kerüljék a drogokat és ne fogadjanak el senkitől sem a számukra veszélyt jelentő dolgot, még akkor sem, ha azt egy hozzájuk közel álló személy kínálja!

A programok kisebb csoportokban, forgószínpadszerűen zajlottak a rendezvényen. Az információs pontokon a megelőző vagyonvédelmi tanácsadáson kívül az áldozatvédelemmel, a családon belüli erőszakkal, a biztonságos internethasználattal, drogprevencióval kapcsolatban is szerezhettek hasznos ismereteket az interaktív, élménypedagógiai elemekkel színesített foglalkozásokon. A mobil bűnmegelőzési centrumban komplex prevenciós ismeretanyagot sajátíthattak el.

A diákok a személyes tanácsadásokon túl tájékoztató szóróanyagokat kaptak, különböző témájú totókat töltöttek ki, valamint egy felállított akadálypályán kipróbálhatták a „részeg szemüveget” is.

A rendezvényen a tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe, felvilágosítást kaptak a rendőrré válás lehetőségeiről és feltételeiről is, bízva abban, hogy többen választják később a rendőri munkát hivatásuknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.