Futással a kábítószer ellen

2019. 12. 17., k - 09:35
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Tovább folytatódott a „Magad döntesz!” kábítószer-megelőzési program Bátonyterenyén.

Mint arról korábban beszámoltunk, Bátonyterenye Város Önkormányzata a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Bátonyterenyei Rendőrkapitánysággal közösen komplex kábítószermegelőzési projektet dolgozott ki, mely 2018. október 1. és 2019. december 31. között valósul meg.

A bűnmegelőzési szakemberek 2019. december 16-án újabb kábítószermegelőzési prevenciós rendezvényt tartottak a városban, ahol Csík Csaba rendőr alezredes, kapitányságvezető köszöntötte az érdeklődőket. A korhatár nélkül meghirdetett sportrendezvényen a helyi lakosság, az iskolák, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, a Bátonyterenye Városi Szociális és Gyermekjóléti Központ, valamint a helyi önkormányzat csapatai futóversennyel hívták fel a figyelmet a kábítószer elleni küzdelem jelentőségére. A szervezők gyümölccsel és meleg teával, valamint egy "Magad döntesz!" feliratú kulaccsal várták a célba érkezőket.

A sportversennyel egy időben a Bátonyterenye főterén felállított információs ponton a legális és illegális drogok veszélyeiről, valamint a szenvedélybetegségek és függőségek kialakulásáról, és megelőzési lehetőségekről is tájékozódhattak az érdeklődők.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.