Arany a cipőben

2019. 10. 03., cs - 10:53
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Cipőjébe rejtette nyakláncát az a szikszói diáklány, akitől iskolatársa elvette az ékszert.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Encsi Rendőrkapitányság Szikszói Rendőrőrse egy helyi diáklánnyal szemben. A tanuló 2019. október elsején a délelőtti órákban egy szikszói iskola öltözőjében eltulajdonított egy cipőbe rejtett arany nyakláncot.

A bejelentést követően a rendőrök egy órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható diáklányt. A helyi körzeti megbízott a kislány nyakában találta meg az ellopott ékszert, amit később átadott jogos tulajdonosának.

átadás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az iskolákban történt vagyon elleni bűncselekmények megakadályozása érdekében az alábbi ajánlásokat adja:

  • A gyermeknél ne legyen nagyobb mennyiségű pénz, csak amennyire feltétlenül szüksége van!
  • A mobiltelefon bekapcsolása kódhoz legyen kötve, használaton kívül legyen kikapcsolva!
  • A testnevelés óra alkalmával egy kijelölt helyre tegyék a tanulók az értékeiket, mobiljaikat (például szertár, zárható szekrény), ne maradjanak azok őrizetlenül az öltözőkben!
  • Az üresen hagyott osztályterem ajtaját ajánlatos bezárni, hogy illetéktelen személyek ne tudjanak bejutni!
  • Nyitott szekrényben, fogason ne hagyjanak értéktárgyakat!
  • Amennyiben az iskola biztosít zárható szekrényt, akkor a diák vagyonbiztonsága érdekében vegye azt igénybe!
  • Utcán, tömegközlekedési eszközökön figyeljenek a táskájukra! Zsebbe vagy hátizsák külső rekeszébe ne tegyenek telefont, pénzt, igazolványokat, azokat biztonságos helyen (például a táska akár külön is zárható belső rekeszében) tartsák!
  • Amennyiben bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal hívják a 112-es segélyhívószámot, vagy tegyenek bejelentést bármelyik rendőri szervnél, illetve rendőrnél!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton bújtak meg

Nyolc férfit találtak az egyik vagonban Bács-Kiskun megyében az egyenruhások .