Ittasan vezetett a 7-es főútvonalon - a nagykanizsai rendőrök elfogták

2020. 06. 11., cs - 12:30
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Bizonytalan úttartása miatt figyeltek fel a kisrécsei sofőrre, büntetőeljárás indult az ügyben.

A 7-es számú főútvonalon, Nagykanizsa határában igazoltattak egy Ford személyautóval közlekedő 58 éves kisrécsei férfit a rendőrök 2020. június 10-én kora hajnalban, egy óra előtt nem sokkal. Az ellenőrzést megelőzően a gépkocsi vezetője bizonytalan úttartással közlekedett  a főútvonalon, ezért a Fordot megállították és annak vezetőjét alkoholteszteres vizsgálatnak vetették alá a rendőrök, ami igazolta gyanújukat, mert pozitív értéket jelzett. A láthatóan ittas férfit elfogták, majd további mintavétel céljából a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján a sofőrt gyanúsítottként hallgatták ki, az ügyben - a férfi vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Nagykanizsai Rendőrkapitányság.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező a közlekedésben.
  • Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet!
  • A szeszesital-fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.
  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyomozás

Holttestet találtak egy érdi házban.