Megütötték a főnyereményt

2021. 10. 02., szo - 09:04
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Egymás közt csak „Napi Főnyeremény”-ként emlegették a rablási detektívek azt a 46 éves budapesti férfit, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogtak el. Mindennel is foglalatoskodott, kapcsolatban állt a kötözős rablókkal, kábítószerben is utazott – a gyanú szerint.

A kötözős rablássorozat felderítésén évek óta dolgoznak a Pest megyei nyomozók. Eddig elért eredményeikről többször is beszámoltunk („Kötözős" rablók nyomában, Kötözős rablók nyomában 2.0, Kötözős rablók nyomában 3.0).

A folyamatosan halmozódó információk alapján egy idő után körvonalazódott, az erőszakos bűncselekmények mellett kábítószer-kereskedelem is többük bűnlajstromára írható. Ezt a vonalat - mintegy az alapügy mellékvágányaként - követve jutottak el C. Zsolthoz, aki szoros kapcsolatot ápolt a kötözős rablókkal, miközben drogkereskedelmét virágoztatta embereivel. A magyar rendőrök többször megakasztották szállítmányait, a több mint 270 kilónyi kábítószer piacra kerülése a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Zala, valamint a Pest Megye Rendőr-főkapitányság munkatársai közötti információs adok-kapoknak volt köszönhető. Mivel a különböző rendőri egységek nyomozásaiban rendre ugyanazok a nevek bukkantak fel, egyértelmű volt, hogy az összegyűjtött adatokat egymással megosztva gyorsabban és hatékonyabban tudják a szerteágazó hálózatot felszámolni.

A lefoglalt drogok és a kellő mennyiségű bizonyíték begyűjtése után következhetett a célszemélyek elfogása. A 2021. szeptember 29-ére időzített rajtaütés három előállítást hozott. A „Napi Főnyeremény”-nek nevezett, a hálózat működtetőjeként számon tartott C. Zsolt, a szállításban közreműködő, 21 éves D. Sándor, valamint a „kertészeti” tevékenységet űző, 51 éves H. Zsolt került bilincselt csuklókkal fogdára. Azóta a bíróság elrendelte mindhárom, kábítószer-kereskedelem bűntettével meggyanúsított férfi személyi szabadságának korlátozását.

A Pest megyei rendőrök átkutatták az elfogottak lakásait, pénzt, nagy értékű órákat, gépkocsikat foglaltak le, köztük azt a járművet, amely a kamionok rakterében hazánkba szállított kábítószer itthoni terítését szolgálta.

A nyomozás még mindig nem ért véget, hiszen öt szökésben lévő férfi ellen jelenleg is elfogatóparancs van érvényben. A kábítószer-kereskedelem bűntettével összefüggésben továbbra is kutatnak

1

                                         Balás Tibor András,                                                                   Balás Ádám Tibor,

 

2

                                           Zincsenko Dimitrij,                                                              Dobák Sándor,

valamint

3

                                                                                          Jakab Zoltán után.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, aki hasznos információval tudja segíteni az ismeretlen helyen tartózkodók elleni hajszát, tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 segélyhívón.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.

 

Ittas lehetett

Az elmúlt 24 órában a megye útjain közúti balesetben egy személy sérült meg.