Veszélyes gyűjtemény

2020. 03. 10., k - 12:43
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei rendőrök a váci robbanás miatt zajló nyomozásban érintett kókai férfit is meggyanúsították.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, 2020. március 7-én este egy Vác, Vám utcai társasházban robbanás történt. Az annak okát és körülményeit tisztázni hivatott rendőrségi vizsgálat eddigi megállapításai szerint továbbra sem utal adat szándékosságra.

A szakértők bevonásával zajló büntetőeljárás részeként 2020. március 8-án a Pest megyei rendőrök robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták azt a két férfit, akik egy hatástalanítottnak vélt II. világháborús gránátot izzítottak a robbanás keletkezési helyeként megállapított konyha tűzhelyén, amikor bekövetkezett a detonáció. A nyomozók rövid idő alatt azonosították és megtalálták azt a kókai illetőségű férfit is, akitől a gyanúsítottak a felrobbant II. világháborús gránátot vették. Az eladót a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei közreműködésével 2020. március 9-én elfogták.

Miközben a lakásán megtartott helyszíni szemle alkalmával tucatjával foglaltak le II. világháborús lőszereket, harcászati eszközöket, gránátokat, a férfit robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettével gyanúsították meg.

A lefoglalt eszközöket szakértő vizsgálja, a három terhelt ellen - szabadlábon hagyásuk mellett - folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éjszakai migrációs nyomás Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 59 határsértő Csongrád megyében éjszaka. A rendőrök 23 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 36 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Bilincsben a kerékpártolvaj

A pilisvörösvári rendőrök elfogták azt a 47 éves budapesti férfit, aki az elmúlt időszakban három bringát is elkötött Solymáron.