Veszélyes gyűjtemény

2020. 03. 10., k - 12:43
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei rendőrök a váci robbanás miatt zajló nyomozásban érintett kókai férfit is meggyanúsították.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, 2020. március 7-én este egy Vác, Vám utcai társasházban robbanás történt. Az annak okát és körülményeit tisztázni hivatott rendőrségi vizsgálat eddigi megállapításai szerint továbbra sem utal adat szándékosságra.

A szakértők bevonásával zajló büntetőeljárás részeként 2020. március 8-án a Pest megyei rendőrök robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták azt a két férfit, akik egy hatástalanítottnak vélt II. világháborús gránátot izzítottak a robbanás keletkezési helyeként megállapított konyha tűzhelyén, amikor bekövetkezett a detonáció. A nyomozók rövid idő alatt azonosították és megtalálták azt a kókai illetőségű férfit is, akitől a gyanúsítottak a felrobbant II. világháborús gránátot vették. Az eladót a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei közreműködésével 2020. március 9-én elfogták.

Miközben a lakásán megtartott helyszíni szemle alkalmával tucatjával foglaltak le II. világháborús lőszereket, harcászati eszközöket, gránátokat, a férfit robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettével gyanúsították meg.

A lefoglalt eszközöket szakértő vizsgálja, a három terhelt ellen - szabadlábon hagyásuk mellett - folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendőrkézen a színesfémtolvajok

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot abban az ügyében, amelyben az eljárás adatai szerint három férfi több mint kettőezer-ötszáz kilogramm rézkábelt tulajdonított el.

 

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem. Menekülés közben több szabályszegést is elkövetett, végül balesetet szenvedett. A járműben tartózkodó három személy ezután is menekülni akart, végül az egyenruhások elfogták őket.