Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020. 11. 24., k - 06:57
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 75 határsértővel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében.

Az egyenruhások 2020. november 23-án 0 óra és 24 óra között 17 esetben, összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Deszk, Mórahalom, Szeged és Szatymaz közigazgatási területén, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül 33-an szír, 18-an afgán, négyen-négyen kameruni és albán, öten marokkói, hárman líbiai, ketten tunéziai, egy-egy fő koszovói, iraki, algériai és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A Nagylak közúti-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy román honosságú kamionban két határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset szemtanúit keressük

A veszprémi rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatnak eljárást egy Szentkirályszabadján történt baleset kapcsán.