Illegális határsértő csoportokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2021. 09. 25., szo - 06:57
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 74 határsértő Csongrád-Csanád megyében éjszaka. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Szegedi Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőség és a Magyar Honvédség járőrei 2021. szeptember 24-én 22 óra 15 perckor 12, míg 22 óra 40 perckor 27, majd 2021. szeptember 25-én 0 óra 15 perckor 10, illetve 1 óra 5 perckor 25 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke illetve Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, török, pakisztáni, líbiai, szomáliai, jemeni és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.