Lezárt ügy: Jogosítvány nélkül, ittasan ült volán mögé, a rendőrök elfogták

2019. 06. 18., k - 12:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 51 éves berhidai férfi ellen, a Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai szerint a rendőrök 2019. május 18-án 23 óra körül Vilonya belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 51 éves berhidai lakost. Az ellenőrzés során a járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a járőrök a sofőrt további mintavétel céljából előállították az illetékes rendőrkapitányságra. A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az ellenőrzés során továbbá megállapítást nyert, hogy a férfit korábban eltiltották a járművezetéstől, az utánképzést nem végezte el, így a vezetői engedélyét sem kapta vissza. Az engedély nélküli vezetés miatt külön szabálysértési eljárás indult az 51 éves sofőr ellen.

A Várpalotai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.