Folytatódik a közúti ellenőrzés Nógrád megyében

2020. 10. 21., sze - 15:19
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Szakmai bemutatóval egybekötött drónos ellenőrzést tartottak a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség beosztottjaival együttműködve 2020. október 20-án Salgótarjánban és környékén drónnal tartottak fokozott ellenőrzést, amelynek célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt.

A rendőrök az eszközzel ellenőrizték a megyeszékhely közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontjait, az útkereszteződéseket és a kijelölt gyalogosátkelőhelyeket. A rögzített videófelvételek alapján a járőrök a helyszínen intézkedtek a szabályszegőkkel szemben.

Az új és korszerű eszköz működését, annak a közúti közlekedési ellenőrzések és egyéb rendőri tevékenységek során történő használatának lehetőségeit dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány és dr. Kalocsai Péter, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója szakmai megbeszélés és bemutató keretében tárgyalták meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Hercegszántónál

Afgán állampolgárnak vallotta magát az az illegális migráns, aki Hercegszántónál jogellenesen akart az országba bejutni.

 

Határsértők Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.