Szemébe sütött a nap

2019. 08. 25., v - 17:32
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

A nyomozás adatai szerint ez év február 18-án a délutáni órákban egy személygépkocsi közlekedett Bölcske belterületén, amikor az egyik kereszteződéshez érve a jármű vezetője –balra kanyarodása során – nem biztosított elsőbbséget az egyenesen továbbhaladni szándékozó kerékpárosnak. A gépjármű a biciklinek ütközött, a kerékpáros elesett, és súlyos sérülést szenvedett.

A Volkswagen vezetőjét, a 70 éves bölcskei férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte a felelősségét a baleset bekövetkezéséért és elmondta, hogy nem vette észre az erős napfényben a kétkerekűt.

A Paksi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.