Tizenegy ittas vezető rendőrkézen Csongrád-Csanád megyében

2020. 10. 26., h - 10:49
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Négy nap alatt 11 esetben indult büntetőeljárás ittas gépjárművezetőkkel szemben Csongrád-Csanád megyében.

A rendőrök Szegeden és Hódmezővásárhelyen négyszer-négyszer, míg Makón, Szentesen és Kisteleken egy-egy alkalommal indítottak büntetőeljárást ittas járművezetőkkel szemben a 2020. október 23-ai hosszú hétvége alatt. A megye útjain összesen 26 baleset történt a csütörtöktől vasárnapig tartó időszakban, amelyeknek több mint 75%-a személyi sérülés nélküli volt.

A szeszes ital és a bódító hatású szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, így megnő a baleseti kockázat.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy járművet csak az vezethet, aki nem áll vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, illetve szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Az ittasan bekövetkezett balesetek megelőzésére a tömegközlekedési eszközök, taxi igénybevétele vagy a szórakozó társaságban egy aznap este alkoholt nem fogyasztó „bulisofőr” is megoldást jelent.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

35 rendbeli csalás miatt kell felelnie

A gyanú szerint a 28 éves nő babakocsikat és gyermekjátékokat hirdetett az interneten, azonban ahogy áldozatai átutalták a megbeszélt összeget, többet nem volt elérhető. A hajdúnánási rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Hat határsértő Szatymaz közelében

A csoport jogellenesen jutott be Magyarország területére. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.