Megújították az együttműködést

2021. 09. 17., p - 12:22
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit a Baranya Megyei Kormányhivatallal.

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja együttműködési megállapodást írt alá 2021. szeptember 17-én a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon megtartott munkaértekezleten.

A megállapodás célja az államigazgatási feladatellátás fejlesztése és színvonalának emelése, az ügyfélcentrikus államigazgatás megvalósítása, a kormányzati feladatok területi végrehajtásának összehangolása és elősegítése, valamint a közbiztonság, a közrend javítása és az államhatár rendjének fenntartása. Dr. Horváth Zoltán az eseményen emlékeztetett arra is, hogy a két szervezet közötti hagyományosan jó együttműködés a koronavírus-járvány időszakában még inkább felértékelődött, egyúttal megköszönte a rendőrségnek a megyei oltási munkacsoportban végzett munkáját.

A két szervezet között 2015 óta hatályos, és most megújított együttműködési megállapodás megteremtette a lehetőségét a már eddig is eredményes közös feladatellátás színvonalának további emelésére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták az embercsempészt

A rendőrök elfogtak egy cseh állampolgárt, aki 28 illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Forgalomkorlátozás Budapesten

Az október 23-i rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2021. október 20. és 24. között a fővárosban.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője egy csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt három férfi ellen kiadott nyomravezetői díjat 2021. október 19-én visszavonta.