„Házhoz megyünk” megyei vetélkedő

2016. 03. 25., p - 10:56
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az elmúlt év őszén indított országos prevenciós program keretében családi vagyonvédelmi vetélkedőt szervez.

Az elmúlt év őszétől kezdődő „Házhoz megyünk” prevenciós program célja az állampolgárok szubjektív közbiztonságérzetét negatív irányba befolyásoló vagyon elleni bűncselekmények megelőzéséhez szükséges módszerek és eszközök minél szélesebb körben történő ismertetése. Ennek keretében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kecskeméten két, míg Kalocsán egy információs pontot működtet, ahol szakemberek várják az érdeklődőket a vagyonvédelemmel kapcsolatos témákban.

A kampány második részében családi vetélkedőn mérhetik össze tudásukat az arra vállalkozók. A megyei, felmenő rendszerű megmérettetésre háromfős csapatok (egy nagyszülő, egy szülő és egy általános iskola felső tagozatában tanuló gyermek) jelentkezhetnek.

 

A résztvevők a rendőrség által összeállított tematika segítségével készülhetnek fel a vagyonvédelmi megmérettetésre, amelyet előzetes egyeztetést követően vehetnek át az illetékes rendőrkapitányságok bűnmegelőzési munkatársaitól.

 

Az érdeklődők 2016. április 8-án 12 óráig jelentkezhetnek a Kecskeméti Rendőrkapitányság illetékességi területéről a totsz@bacs.police.hu, a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területéről a repasi.tamasne@bacs.police.hu, a megye többi településéről a MadariR@bacs.police.hu e-mail címen.

 

A legjobb csapat képviselheti Bács-Kiskun megyét az országos döntőn, amelyet 2016 májusában rendeznek. A forduló résztvevői jutalomban részesülnek, a győztes csapat tagjai pedig értékes díjakkal gazdagodnak.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 16010/520/2013. bü. számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Fűteni már nem fog

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy 56 éves férfit, aki betört egy felújítás alatt álló házba, ahonnan elvitte a beépítésre váró gázkazánt.