Vagyonvédelmi információs pont Nagykörűben

2018. 11. 07., sze - 10:14
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Nagykörűben folytatódott a lakosság vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési program.

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a napokban vagyonvédelmi információs pontot működtettek a Nagykörűi Művelődési Házban. A Házhoz megyünk országos program keretén belül a résztvevők hasznos tanácsokat kaphattak a gépkocsifeltörések, a lakásbetörések, a zseblopások, a trükkös lopások megelőzéséről és az áldozatvédelem területét érintő támákról. A bűnmegelőzési szakemberek tájékoztató kiadványokat is osztottak a megjelenteknek. A helyszínen lehetőség nyílt a Bike Safe program keretén belül a kerékpárok ingyenes regisztrációjára is. Az iskola rendőre, Kiss Róbert rendőr főtörzsőrmester, a helyi körzeti megbízott felhívta a diákok figyelmét az internet veszélyeire, valamint az iskolai bűnmegelőzési programokra.

A rendezvény lakossági fórummal zárult, ahol a helyi körzeti megbízott mellett a Szolnoki Rendőrkapitányság áldozatvédelmi referense, Volter Ildikó rendőr őrnagy tartott előadást az áldozattá válás megelőzése, valamint vagyonvédelem témakörben. Szó esett többek között a szezonális bűncselekmények elkövetési módszereiről, különös tekintettel a trükkös tűzifa árusokról, az őszi terménylopásokról és azok megelőzési lehetőségeiről. A fórumon Dr. Lipták Gergely a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője hasznos tanácsokat adott a tüzelővásárlások és az árubemutatók veszélyeinek elkerüléséről.

k

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.