Cél, a figyelemfelhívás volt.

2013. 11. 22., p - 08:55
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A jó tanácsok mellett láthatósági mellény, prizma, fényvisszaverő nyakpánt volt a kerékpárosok ajándéka a „Látni és Látszani” akcióban.

Három helyszínen, Mosonmagyaróváron, Jánossomorján és Hegyeshalomban ellenőrizték a gépjárműveket és a kerékpárosokat a mosonmagyaróvári rendőrök 2013. november 20-án 13 és 19 óra között a „Látni és Látszani” kampány keretében.

A ködös, esős időben zajló akcióban a járőrök a világítási szabályok betartását és az ittas járművezetők kiszűrését állították az ellenőrzés fókuszába. Cél a figyelemfelhívás volt

A hat órán át tartó fokozott ellenőrzésben 182 járművezetőt és 125 kerékpárost állítottak meg a rend őrei. Közülük mindössze 29 biciklist figyelmeztettek, akiknél kisebb hiányosságok voltak felfedezhetők a járművön. Ennek ellenére minden ellenőrzött kerékpárost a jó tanácsok mellett láthatósági mellénnyel, a kétkerekű felszerelésének kiegészítéseként prizmával és fényvisszaverő nyakpánttal  ajándékoztak meg a járőrök.

A 182 megállított gépkocsivezető közül 6 szabályszegő autóssal szemben intézkedtek a kollégák. Egy ittas vezetővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek. Kisebb szabálytalanság miatt 4 esetben helyszíni, egy sofőrrel szemben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által idén is útjára indított „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányban a gépjárművezetők 2013. december 15-ig ingyenesen vizsgáltathatják át járműveiket a kezdeményezésben részt vevő szervizekben. Az akcióhoz optikusok is csatlakoztak, akik térítésmentesen vizsgálják meg a járművezetők látását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal üzleteltek

Ezúttal Tiszaburán csaptak le a rendőrök új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.
Gyanúsítottként hallgatták ki a házaspárt, akik őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

 

Keressük a halálos baleset tanúit

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kéri egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset tanúinak a felkutatása érdekében.