Turisztika - Balaton

bkkb

 

Tisztelt Látogató!

 

Tisztelettel köszöntöm a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság oldalán!
 

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai idényben a Balaton és a Velencei-tó térségében megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében jött létre. A Bizottság négy vármegyei főkapitányság - Somogy, Veszprém,  Zala és Fejér -, továbbá a társszervek, önkormányzatok és civil szervezetek tevékenységét hangolja össze. A feladatok koordinációját 2023-ban a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság végzi.

A Bizottság elsődleges célja, hogy a turisztikai szempontból frekventált helyeken és az idegenforgalmi szempontból jelentős területeken bekövetkező bűncselekményeket és szabálysértéseket megelőzze, illetve felderítse, a rendőri feladatokat egységesen, hatékonyan és koordináltan hajtsa végre.

A turisztikai szezonban kiemelt hangsúlyt kap a lakosság és a kikapcsolódni vágyók kommunikációs csatornákon keresztül történő tájékoztatása bűn- és baleset-megelőzési ajánlásokkal, felhívásokkal, egyéb hasznos információkkal.

A folyamatosan frissülő oldalunkon rendőrségi híreket és egyéb, a gondatlan nyaralást elősegítő információkat is megtalálhat.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnökeként bűn- és balesetmentes pihenést kívánok a régióba látogató valamennyi vendégnek, az itt élőknek és dolgozóknak pedig nyugodt nyarat!

 

.

 

Halász Attila r. alezredes
rendőrségi tanácsos
mb. rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.