Turisztika - Balaton

bkkb

 

Tisztelt Látogató!

 

Tisztelettel köszöntöm a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság oldalán!

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság annak érdekében jött létre, hogy nyáron a Balatonra, a Velencei-tóra, és Zalakaros térségébe látogató bel- és külföldi turisták komfortérzete a megfelelő közbiztonság hiányában ne csökkenjen.

A Bizottság négy főkapitányság – Fejér, Somogy, Veszprém, és Zala -, továbbá a társszervek, önkormányzatok és civil szervezetek tevékenységét hangolja össze. A feladatok koordinációját 2021-ben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

A Bizottság célja, hogy a turisztikai szempontból frekventált helyeken és az idegenforgalmi szempontból jelentős területeken bekövetkező bűncselekményeket és szabálysértéseket megelőzze, illetve felderítse, a rendőri feladatokat egységesen, hatékonyan és koordináltan hajtsa végre.

Idén is kiemelt hangsúlyt kap a közvélemény tájékoztatása, ennek keretében a Bizottság folyamatosan frissülő honlapja a rendőrségi híreken túl olyan hasznos információkat is tartalmaz, amelyek mindenkinek fontosak lehetnek, akár a mindennapi életben is segítséget nyújthatnak. 

A Covid-19 járványhelyzet miatt elrendelt veszélyhelyzet, a kijárási korlátozás szabályai rendhagyóvá teszik a Bizottság tevékenységét, e helyzetben kell feladatainkat a lakosság szolgálatában maradéktalanul elvégezni.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnökeként bűn- és balesetmentes pihenést kívánok a régióba látogató valamennyi vendégnek, az itt élőknek és dolgozóknak pedig nyugodt nyarat!

 

Prok József

 

Prok József r. ezredes

rendőrségi főtanácsos

rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes

 

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keresik

A rendőrök keresik azt a sofőrt, aki kilenc külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.