Turisztika - Tisza-tó

tkkb

 

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (továbbiakban TKKB) 2023. évi soros elnökeként, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság nevében köszöntöm az olvasókat!

 

Az idén 50 éves  Tisza tó – születési nevén Kiskörei víztározó -  Magyarország második legnagyobb tava. Az 1960-as évek végén kezdődött a Kiskörei Vízerőmű építése, amely munkálatok  1973-ban fejeződtek be. Ettől az időponttól számoljuk a Tisza-tó időszakát. Néhány évtized telt csak el és a természet birtokba vette, átalakította a tavat  és egy  egyedülálló, csodálatos természeti kincs született a szemünk láttára!

Annak érdekében, hogy a turisztikai szezonban a nyugalom, a gondtalanság minden idelátogató számára biztosított legyen, immár több mint tíz esztendeje három vármegye rendőri szerve: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság hangolja össze ez irányú tevékenységét. A hatékony feladatellátás megköveteli  a társszervek ( Önkormányzatok, Hortobágyi Nemzeti Park, Tisza-tavi Fejlesztési Tanács, Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft, Kötivizig, polgárőr szervezetek,  Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács )összehangolt munkáját.
 

A TKKB a turisztikai idény rendőrszakmai feladatainak komplex kezelésén túl a természeti környezet fokozott védelmét, a bűn- és balesetmegelőzési információk folyamatos kommunikációját is zászlajára tűzte. A rendőri szervek a turisztikailag frekventált települések közterületein, tömegközlekedési eszközein, a közutakon, a sportolásra és fürdőzésre alkalmas szabad vizeken őrzik a közbiztonságot. A rend őrei a köznyugalmat súlyosan zavaró vagyon elleni, a közlekedési bűncselekmények illetve szabálysértők elkövetőivel szemben határozottan , következetesen lépnek fel.

Kiemelten fontos eleme az idény rendészeti feladatainak sorában a természetvédelem. A Tisza-tó változatos természeti környezete, sokszínű állatvilága adja azt a megóvandó díszletet, amely a nyaralást szebbé, élménytelivé és élvezetessé teszi. 

A bűn- és balesetmegelőzés szintén hangsúlyos eleme a turisztikai idény zökkenőmentes lebonyolításának. Minden idelátogató biztonságban szeretné tudni vagyontárgyait a pihenés teljes időtartamában. Fontos azonban tudatosítani, vagyontárgyak védelme nagyrészt az egyénen múlik. Ez azt jelenti, hogy értékek biztonságban tartása a tulajdonostól fokozott odafigyelést és előrelátó tervezést igényel. A turisztikai idényben a Tisza-tóhoz utazóknak rendőreink számtalan hasznos tanácsot, tippet adnak át elsőkézből.

Mindenki szeretne biztonságban, balesetmentesen odaérni a nyaralóhelyre, ill. hazatérni az otthonaikba. Egyenruhásaink óvják a közúti közlekedés résztvevőinek biztonságát, de szigorúan fellépnek a szabályszegőkkel szemben.  

Az elmúlt években a kerékpáros turizmus töretlenül fejlődött a Tisza-tavi régióban. A kétkerekűvel történő közlekedés szabadsága sokszor balesetveszélyes szituációkat teremthet, ezért a balesetmegelőzés jelentősége itt hatványozottan érvényesül.

Kérem, legyenek figyelemmel megelőzési híradásainkra, látogassanak el rendezvényeinkre, és fokozottan ügyeljenek  saját  magukra és a közlekedés többi résztvevőire.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság égisze alatt három vármegyei rendőr-főkapitányság a közrend és közbiztonság fenntartásával szavatolja a Tisza-tóhoz utazók biztonságát, gondtalan pihenését.

Bízom benne, hogy a 2023. évi turisztikai idényben a régióba látogatók teljes nyugalomban és biztonságban töltik pihenésüket, amelynek végén örömteli élményekkel gazdagon térnek haza!

 

 Üdvözlettel:

                                                                              Balogh Tibor rendőr ezredes

rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes
                    TKKB elnök

 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.