Schengeni Információs Rendszer

Tájékoztatás a Schengeni Információs Rendszer (SIS) működéséről, változásairól, valamint a tárolt adatok megismerésének, törlésének és helyesbítésének módjáról

 

A SIS működéséről és a 2023. március 7-vel bekövetkező változásokról az Európai Bizottság honlapján keresztül részletes tájékoztatást kaphat az alábbi link megnyitásával:

 

https://home-affairs.ec.europa.eu/policies/schengen-borders-and-visa/schengeninformation-system/what-sis-and-how-does-it-work_hu

 

Ha bárki tájékoztatást kíván kapni arról, hogy adatai szerepelnek-e a SIS-ben, vagy a SIS-ben található adatok helyesbítését, törlését kéri, kérésével személyesen, a meghatározott formanyomtatvány kitöltésével, bármely rendőrkapitánysághoz, kormányhivatalhoz vagy magyar külképviselethez fordulhat, ahonnan a kérelmet a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központhoz (NEBEK) továbbítják.

 

A tájékoztatást indokolt esetben a NEBEK megtagadhatja, de tájékoztatni köteles a kérelmezőt annak tényéről és jogalapjáról. Ha a kérelmező úgy ítéli meg, hogy a tájékoztatás nem megfelelő, abban az esetben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu) fordulhat.

 

A formanyomtatvány elérhető itt:

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az ékszertolvaj

Gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök egy magyarcsanádi férfit, aki ismerősétől elkért arany nyakláncot adott zálogházba.

 

Zsarolók rács mögött

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói pénz átvételénél érték tetten azt a 26 éves zsarolót, aki társával bűnös módon több mint egymillió forintot csalt ki ismerősétől.

 

Legyél Te is rendőr!

Újabb két oktatási intézmény csatlakozott főkapitányságunk pályaorientációs programjához.

 

Ál-vízóraleolvasók

A budapesti rendőrök elfogtak két trükkös tolvajt, akik magukat vízóra-leolvasónak kiadva loptak idős emberektől.