Funkcionális szervek

Személyügy és humánigazgatás

A rendőrség személyügyi és humánigazgatási szakterületének tevékenysége végigkíséri a munkatársak életpályáját a testülethez történő jelentkezéstől egészen a nyugdíjba vonulásig.

Magyarország Rendőrségének gazdálkodása

A rendőrség pénzügyi-gazdasági, logisztikai, informatikai és híradástechnikai működtetésért, a személyi állomány elhelyezésért az Országos Rendőr-főkapitányság Gazdasági Főigazgatóság felelős.

Ellenőrzési Szolgálat

A Rendőrség irányítása és vezetése hatékonyan csak úgy valósítható meg, ha a döntések előkészítése magas szakmai színvonalú, de nem hanyagolható el az intézkedés eredményének vizsgálata sem. Ennek fényében alakult meg az országos rendőrfőkapitánynak közvetlenül alárendelt szervezet, az ORFK Ellenőrzési Szolgálat.

A szakmai munka hátországa

Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv (Rendőrség) hivatali szakterületének tevékenysége az állampolgárok számára gyakran észrevehetetlen, feladata ugyanis az, hogy a Rendőrség alapfeladatainak ellátásához szükséges ügyviteli, titkársági, jogi és stratégiai tervezési hátteret biztosítsa.

Nemzetközi szerepvállalás

Magyarország Rendőrsége kiemelkedően fontosnak tartja a nemzetközi együttműködését jelenlétét és nemzetközi, európai uniós projektekben való részvételét.