Zsaru magazin

Fákat megölni

Zsaru Magazin

Él egy ember Jászberényben, nevét nem tudjuk, mindössze az életkorát: 38 éves. A jászberényi férfi lakóhelye közelében él néhány fa is. Jelen pillanatban ezek inkább csak túlélnek. Ám hogy ez hosszú távon is sikerül-e nekik, azt nem tudjuk pontosan, mert ez a bizonyos ember tavaly a pusztításukba kezdett.

A szorgalom és az alázat viszi előre

Zsaru Magazin

A Békés vármegyei rendőrség egyik kiemelt főnyomozója képviselte hazánkat egy rendőrszakmai konferencián, Hágában. Nem ez volt az első hasonló kihívás az életében, az angolul és oroszul beszélő Szakadáti Orsolyának a munkája, az idegennyelv-gyakorlás és más népek kultúrájának a megismerése a szenvedélye.

A legenda

Zsaru Magazin

Nemcsak hazai, de külföldi futballmeccsek biztosításának szervezésében is részt vesz Kovács András alezredes, a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője. A mérkőzéseket futballistaszemmel is nézi, ugyanis 12 éves kora óta focizik, többször nyerte el a legjobb kapus címet.

Egy kis KRESZ nyáron is

Zsaru Magazin

2021 nyarán rendezett először a KRESZ-t fókuszba állító nyári gyermektábort a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK). A rendőrszülők 7–14 éves gyermekeinek szervezett egyhetes turnusokból idén négy lesz a Fehér Holló utcában. Egyet biztosan állíthatunk: a résztvevők egy percig sem fognak unatkozni.

Marsallok kutattak fel 200 eltűnt gyereket

Zsaru Magazin

Sikerrel zárult a United States Marshals Service (USMS) társhatóságok munkatársaival végrehajtott, hathetes gyerekmentő akciója, amelynek során 200 eltűntként nyilvántartott kiskorút kutattak fel. Közülük 123-an váltak emberkereskedők áldozatává.

Természetesen lett dobogós

Zsaru Magazin

Woman Figure 40+ kategóriában szerzett ezüstérmet második testépítőversenyén Buda Helga alezredes, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztály kiemelt főelőadója, aki személyi edzőként is aktív. Kollégái is elmentek a versenyre, akárcsak a parancsnoka, aki az edzőteremben követte nyomon szigorú diétával kísért átváltozását.

„Az a pörgés, az fog nekem hiányozni!”

Zsaru Magazin

Parancsnokai is beálltak a sorfalba a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság belső udvarán, hogy elbúcsúztassák Béres Ferenc főtörzszászlóst, a forgalom-ellenőrzési alosztály járőrparancsnokát. Meghatódott, azt is elmondta, a szerencse és a felesége is befolyással volt rendőri pályájának alakulására.

Visszaélés a kulturális javakkal

Zsaru Magazin

A kulturális javak, a nemzeti kincs védelme mindenki feladata. Lenne. Mégis, több százmillió forint értékben lopnak el ritka műtárgyakat évente sokszor úgy, hogy maga a tolvaj sincs tisztában azzal, bűntényt követett el. Elekes István alezredessel, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) műkincsvédelmi alosztály vezetőjével beszélgettünk, aki 2020-tól vezeti az egységet.

Különleges egység – A bevetés-előkészítő

Zsaru Magazin

A terrorelhárítás és a különleges rendőri munka nem csupán látványos elfogásokból, akciófilmekbe illő jelenetekből áll. A háttérben dolgozó, magas szinten képzett szakmai stáb nélkül a legfelkészültebb terrorelhárító egység is csak félkarú óriás. Ezt a kevesek által ismert, titokzatos világot mutatta be Kubinszki István ny. alezredes, a Rendőrség Különleges Szolgálata bevetés-előkészítő alosztályának egykori vezetője.

Elismerést kapott a helyszínelő

Zsaru Magazin

Ismét emberéletet mentettek a tatabányai rendőrök. Éjszaka érkezett a hívás, hogy egy zavartan viselkedő, bódult nő igyekszik megmászni a vasútállomás húsz méter magas lámpaoszlopát. Csábrádi Ádám őrmester a kollégáival együtt azonnal a helyszínre sietett.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.