Internet-biztonság

OPENDNS regisztráció

2021. 02. 09., k - 10:30
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Útmutató az OpenDNS regisztrációhoz.

Tartalomszűrés az OPENDNS Home segítségével

2021. 02. 08., h - 21:26
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az egyik külső DNS szolgáltató az OpenDNS a Home funkció használata esetén a névfeloldó szerverei figyelembe veszik az oldalon beállított szűrendő kategóriákat, így csak az ott beállított kategóriákba tartozó oldalak elérését fogja blokkolni.

DNS szűrés

2021. 02. 08., h - 21:20
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az egyes eszközökön (PC, notebook, okostelefon) és a router beépített szolgáltatásai mellett létezik egy hatékonyabb megoldás az interneten elérhető tartalmak szűrésére. Ez a DNS szűrés.

Számítógépünk védelme

2021. 02. 08., h - 20:50
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az internet használata során számos veszély fenyegeti a felhasználókat és számítógépeiket. Ezekkel szemben a megfelelő biztonsági intézkedésekkel és magatartási szabályok tudatos betartásával lehet védekezni.

Mobileszközök biztonsága

2021. 02. 08., h - 19:22
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A mobileszközök (okostelefon, tablet) jelentősen megkönnyítik mindennapjainkat. Mivel nem csak otthon vagy munkahelyünkön használjuk, így nagyobb a kockázata, hogy illetéktelen kezekbe kerül.

Jelszavak és jelmondatok

2021. 02. 08., h - 19:04
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A jelszó, egy olyan szó vagy karaktersorozat, amit azonosítás során használunk, annak érdekében, hogy hozzáférjünk valamilyen szolgáltatáshoz.

Gyermekek védelme - szülői felügyelet

2021. 02. 06., szo - 20:35
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az internetet egyre fiatalabb korban, sok esetben akár már 6 éves kor alatt kezdik használni a gyermekek és a tudatosság, élettapasztalatuk hiánya miatt fokozottan veszélyeztetettek.

Felhasználói fiókok biztonsága

2021. 02. 06., szo - 19:40
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A felhasználói fiókok (pl. közösségi oldalak, levelezési fiókok) védelme az ott tárolt adatok, információk, fényképek, videók miatt különösen fontos.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.