A kisebb települések biztonságáért

2016. 03. 11., p - 09:19
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A „Kisebb települések nagyobb biztonságban – Négy megye összefogása a falvakban élőkért” című pályázati projekt eredményeként 2016. március 10-én három Bács-Kiskun megyei településen adtak át bűnmegelőzési információs pontot.

A „Kisebb települések nagyobb biztonságban – Négy megye összefogása a falvakban élőkért” című projektben a főpályázó Békés Megyei Rendőr-főkapitányság mellett a Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságok vesznek részt. Ennek keretében a négy megye illetékességi területén lévő 25 legkisebb népességgel rendelkező községben 2016. március 10-től kezdődően bűnmegelőzési információs pontokat létesítenek. A községek frekventált helyein a lakosság több bűnmegelőzési témában is szórólapokat talál, amelyek többek között arról tájékoztatják őket, hogy mit tegyenek az áldozattá válás elkerülése érdekében, vagy mi a teendő akkor, ha a bűncselekmény már megtörtént. A program keretében ezekben a falvakban képzést szerveznek a rendőrök, polgárőrök, tanya- és falugondnokok, valamint a szociális szférában dolgozók számára.      

 

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával és a megyei polgárőr szervezetek, valamint a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete együttműködésével megvalósuló projekt célja, hogy fokozza a tanyákon és a kistelepüléseken élők szubjektív közbiztonságérzetét. Ennek keretében 2016. március 10-én Bács-Kiskun megyében Felsőlajos, Kunbaracs és Fülöpháza községek frekventált helyein adtak át információs pontokat, amellyel egy időben lakossági fórumot is tartottak.

 

A megnyitóra 2016. március 10-én 10 órakor a Felsőlajos, Iskola utca 1. szám alatt lévő élelmiszerboltban került sor. Itt a projektről Szabó Vendel rendőr ezredes, a megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese, Kovács István rendőr alezredes, a Lajosmizse Rendőrős parancsnoka, Dr. Argalás Csilla címzetes rendőr alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője, valamint a település polgármestere, Juhász Gyula tájékoztatta a jelenlévőket.

 

Ezt követően 11 órakor Kunbaracson, majd 12 órakor Fülöpházán került sor információs pontok átadására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Senkiét, egy rendőrét se!

Nem rongálható senki tulajdona büntetlenül. Egy váci nyomozót is választott áldozatai közé egy 29 éves váci férfi - a sértett kollégái elfogták.

 

Egyedi kombináció

Virágláda-, és kameratolvajok azonosításához kérnek segítséget a dunakeszi nyomozók.

 

Pozitív értéket jelzett a szonda

Debrecen külterületén történt anyagi káros baleset vasárnap reggel. Az egyik sofőrnél jelzett a szonda, a rendőrök eljárást indítottak vele szemben.

 

Kiiktatva

Embercsempészetre szakosodott 8 tagú bandát számoltak fel a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök.