A kisebb települések biztonságáért

2016. 03. 11., p - 09:19
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A „Kisebb települések nagyobb biztonságban – Négy megye összefogása a falvakban élőkért” című pályázati projekt eredményeként 2016. március 10-én három Bács-Kiskun megyei településen adtak át bűnmegelőzési információs pontot.

A „Kisebb települések nagyobb biztonságban – Négy megye összefogása a falvakban élőkért” című projektben a főpályázó Békés Megyei Rendőr-főkapitányság mellett a Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságok vesznek részt. Ennek keretében a négy megye illetékességi területén lévő 25 legkisebb népességgel rendelkező községben 2016. március 10-től kezdődően bűnmegelőzési információs pontokat létesítenek. A községek frekventált helyein a lakosság több bűnmegelőzési témában is szórólapokat talál, amelyek többek között arról tájékoztatják őket, hogy mit tegyenek az áldozattá válás elkerülése érdekében, vagy mi a teendő akkor, ha a bűncselekmény már megtörtént. A program keretében ezekben a falvakban képzést szerveznek a rendőrök, polgárőrök, tanya- és falugondnokok, valamint a szociális szférában dolgozók számára.      

 

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával és a megyei polgárőr szervezetek, valamint a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete együttműködésével megvalósuló projekt célja, hogy fokozza a tanyákon és a kistelepüléseken élők szubjektív közbiztonságérzetét. Ennek keretében 2016. március 10-én Bács-Kiskun megyében Felsőlajos, Kunbaracs és Fülöpháza községek frekventált helyein adtak át információs pontokat, amellyel egy időben lakossági fórumot is tartottak.

 

A megnyitóra 2016. március 10-én 10 órakor a Felsőlajos, Iskola utca 1. szám alatt lévő élelmiszerboltban került sor. Itt a projektről Szabó Vendel rendőr ezredes, a megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese, Kovács István rendőr alezredes, a Lajosmizse Rendőrős parancsnoka, Dr. Argalás Csilla címzetes rendőr alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője, valamint a település polgármestere, Juhász Gyula tájékoztatta a jelenlévőket.

 

Ezt követően 11 órakor Kunbaracson, majd 12 órakor Fülöpházán került sor információs pontok átadására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.