„Házhoz megyünk” Nógrádban is

2015. 10. 09., p - 15:46
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az országos vagyonvédelmi program Nógrád megyében is elindult.

A Rendőrség a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében országos kampánysorozatot indított „Házhoz megyünk!” címmel, mely 2015. szeptember 30. és 2016. június 30. közötti időintervallumban valósul meg. A projekt keretében megyénként három településen úgynevezett információs pontokat hoznak létre, ahol minden hónapban egy héten keresztül szakemberek látják el tanácsokkal az érdeklődő állampolgárokat a vagyonvédelemről és a biztonságról annak érdekében, hogy fejlődjön a lakosság önvédelmi készsége, s ez által csökkenjen a vagyon elleni bűncselekmények száma. A program 2016 májusában vagyonvédelmi vetélkedővel zárul, melyen a projektbe bevont települések 3 fős csapatai mérik majd össze ez irányú tudásukat. 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a projekt három helyszíneként Salgótarjánt, továbbá Érsekvadkertet és Jobbágyit jelölték ki. 

A rendőrségi humánerőforráson túl a projekt megvalósításában részt vesznek az érintett önkormányzatok és polgárőr szervezetek, továbbá a Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara és az Aegon Biztosító Zrt. képviselői. A munkacsoport alakuló gyűlésén 2015. október 9-én szakmai megbeszélés és egyeztetés keretében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a szakemberek kidolgozták a projekt ütemtervét. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.