Személy- és vagyonvédelmi képzés a Tanyaprogramban

2014. 09. 01., h - 12:38
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság személy- és vagyonvédelmi ismereteket bővítő oktatást szervezett a Csongrád Megyei Tanyaprogramban feladattal bíró kollégák és szakmai együttműködök, valamint az érintett lakosság számára.

A rendezvény a Csongrád Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság „A Csongrád megyei összefogás az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés érdekében” című TÁMOP-5.6.1C-11/2 számú nyertes pályázatának keretén belül valósulhatott meg. Az előadásokra mindazon szervezetek képviselőit meghívták, akik a Tanyaprogram szakmai együttműködőiként tevékenykednek (körzeti megbízottak, polgárőrök, postások, halőrök, mezőőrök, tanyagondnokok, egészségügyi dolgozók).

A nap első felében dr. Juhász Tünde kormánymegbízottnak, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjének, dr. Lukács János r. dandártábornok, megyei főkapitánynak, valamint Németh Ferencnek, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnökének összefoglalóit hallgathatták meg az érdeklődők.

Az előadásokat elméleti és szakmai képzés követte, amely bemutatta a mechanikus és elektronikus vagyonvédelem lehetőségeit, a külterületi lakosság érdekében végezett bűnmegelőzési munkát, valamint a közel húsz esztendős megyei Tanyaprogram legfontosabb elemeit, állomásait.

A polgárőrség számára a 2014/15-ös esztendő „a külterületi biztonság éve”. Az általuk végzett szakmai tevékenységekről Pőcze Levente, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökhelyettese adott tájékoztatást.

A résztvevők megismerkedhettek a legalapvetőbb intézkedéstaktikai elemekkel is. A program egyik legsikeresebb része az volt, amikor a rendőrök az idős, egyedülálló lakosok számára tartottak személyvédelmi bemutatót. A nap folyamán bemutatták a pályázatban leforgatott, a külterületen élők biztonságát segítő kisfilmet. Az érdeklődők megtekinthettek néhányat az elmúlt időszakban kiosztott 800 darab elektronikus ajtóék közül.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya évek óta kiemelt figyelemmel kezeli a külterületen élő lakosság objektív biztonságát, valamint szubjektív biztonságérzetének erősítését. Munkatársaik a TÁMOP pályázatban vállalt feladatokat a „Nem vagyunk egyedül” alcím szellemiségének megfelelően végezték. Ami egyrészt jelenti a lakosság védelmét, továbbá kifejezi azt a szakmai összefogást, együttműködést, amelyet a konzorciumi partnerek vállaltak és végeztek az elmúlt két esztendőben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.