Bűnmegelőző merülés

2016. 02. 10., sze - 13:54
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója segítőivel együtt, búvároktatással egybekötött élménymerülést tartott helyi diákoknak.

Az edelényi bűnmegelőzési programsorozat egyik elemeként mintegy 60 tanuló ismerkedett meg a búvárkodás gyakorlati alapismereteivel. A 2016. február 6-án és 7-én megtartott programokat az Edelényi Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötője Szabó Péter r. főtörzsőrmester tartotta, a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrse nyomozójának és a Neptun Búvárklub tagjainak segítségével. A Kazincbarcika-Berente uszodában tartott oktatáson az edelényi diákok - a merülés mellett a vízi-balesetek megelőzéséhez is hasznos tanácsokat kaptak a szakemberektől.   

 

Az életre szóló élménymerülést többek között az tette lehetővé, hogy Edelény Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által meghirdetett Bűnmegelőzési projektek megvalósítására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.