Zsebi program Kiskőrösön

2015. 04. 29., sze - 10:44
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Nagy sikerrel zárult a rendezvény.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság az egyik helyi óvoda udvarában tartotta meg a Zsebi program projektzáró napját közel 200 nagycsoportos óvodás gyermek, pedagógusok, szülők és hozzávetőleg 30 közreműködő szakemberrel.  A program együttműködői a helyi mentőszolgálat munkatársai, a Védőnői Szolgálat, a Gyermekjóléti Szolgálat, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói és az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyenruhásai voltak.

A Zsebi program egy évek óta jól működő komplex biztonság projekt a 4-7 éves korosztály számára. Célja a résztvevők különböző szintű és mélységű baleset-, bűnmegelőzési és közlekedési ismereteinek fejlesztése. Továbbá a gyermekek előkészítése az önálló részvételre a gyalogos közlekedésben, valamint a biztonságos otthon tartózkodásra. Lényeges célkitűzése, hogy tanuljanak meg a gyerekek veszélyhelyzetben segítséget kérni, megismerjék a leggyakoribb balesetek megelőzésének a lehetőségeit. Továbbá olyan programok szervezése, ahol az együttműködés a szülőkkel, a gyermekekkel, a pedagógusokkal és a különböző szakemberekkel szorosabbá válik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Szeméremsértő módon viselkedett, a váci rendőrök keresik.

 

Újra megcsinálták

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is teljesítette saját távját az emberfeletti tettet igénylő hétvégi futóversenyen.