„Házhoz megyünk!” Sátoraljaújhelyen is

2016. 09. 16., p - 10:03
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében országos kampánysorozatot indított „Házhoz megyünk!” címmel, amely program Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Szerencs és Sárospatak után Sátoraljaújhelyen is elindult.

A kezdeményezés sátoraljaújhelyi etapját Dsupin Róbert r. ezredes a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vezetője indította útjára 2016. szeptember 15-én a helyi Tesco Áruházban. A megnyitón jelen volt még, Dudás Péter r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője is, aki a „Bikesafe” kezdeményezést ismertette.

 

A Házhoz megyünk program elsődleges célja, hogy az állampolgárok szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. A rendőrök Szerencsen, Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen információs pontokat állítanak fel. Egy-egy településen minden hónapban egy-egy héten keresztül látják el tanácsokkal a szakemberek az érdeklődőket. Ezeken a helyszíneken előadások, filmek, tanácsadások segítik a témajártasság megszerzését, emellett az érdeklődők megismerhetik a különféle vagyonvédelmi eszközöket, azok működését.

 

A rendezvénysorozatot 2016 év végén egy országos vagyonvédelmi vetélkedő zárja, amelyen a csapatok településenként vagy városrészenként, az alábbi összetételben vehetnek részt: 1 fő nagyszülő, 1 fő szülő, 1 fő általános iskola felső tagozatos gyermek.

 

A megnyitó ideje alatt a „Bikesafe” program keretén belül lehetőség nyílt az érdeklődők számára, hogy kerékpárjukat rendőrségi nyilvántartásba vetessék. Ennek előnye, hogy a rendszerbe bekerült kerékpár ellopása esetén a sértett minden releváns paramétert rövid időn belül a nyomozó hatóság rendelkezésére tud bocsátani, növelve így a felderítés sikerességét.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal üzleteltek

Ezúttal Tiszaburán csaptak le a rendőrök új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.
Gyanúsítottként hallgatták ki a házaspárt, akik őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.