Kalocsán is „Házhoz megyünk”!

2015. 12. 02., sze - 08:14
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság már két településen működteti a megelőző vagyonvédelmi programját.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Országos Rendőr-főkapitányság hazánk vagyonbiztonságának növelése érdekében tájékoztató kampányt indított. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság - a két megyeszékhelyi helyszín mellett - 2015. december 1-jén Kalocsán is megkezdte a program működtetését a város önkormányzatának együttműködésével a település új közösségi terében, az ÖKO-PONT-ban.

Mayer József r. ezredes, kapitányságvezető megnyitójában kihangsúlyozta, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság által kezdeményezett program célja Magyarország, azon belül Kalocsa város közbiztonságának növelése, a lakosság vagyonvédelmi tudásának fejlesztése, továbbá az állampolgárok önvédelmi képességeinek erősítése.

A projekt sikeres végrehajtásában a rendőrség együttműködik a Kalocsai Polgárőr Egyesülettel, Kalocsa Város Önkormányzatával, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt., valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselőivel.

A rendőrség munkatársai és együttműködő partnerei minden hónap első hetében, munkanapokon 15-17 óra között várják az állampolgárokat vagyonvédelmi kérdéseikkel Kalocsán, a Kossuth utca 50. szám alatt - a Pataji út és a Kossuth utca sarkánál - lévő információs ponton.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.