77 millió forint értékű kábítószert vontak ki a forgalomból

2015. 12. 30., sze - 04:31
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a házkutatás során 27 ezer extasy tablettát, 3,9 kg marihuánát, 11,2 kg amfetamint, 3,7 kg hasist, 50 gramm kokaint, valamint 109 gramm kristályos kábítószert találtak és foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya nyomozást folytat B. Mátyás 27 éves és S. Krisztián 26 éves budapesti lakosokkal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

B. Mátyást a rendőrök 2015. december 28-án 17 óra 45 perckor Budapesten a XII., Márvány utcában igazoltatták, amely során tőle nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le. A nyomozók az igazoltatás során megállapították, hogy ezt megelőzően a férfi egy Budapest XI., Torbágy utcai lakásban S. Krisztiántól tovább értékesítési szándékkal vette a 203 darab extasy tablettát, a 6 gramm kokaint, a 261,2 gramm marihuánát és a 108,2 gramm amfetamint.

A nyomozók S. Krisztiánt 2015. december 29-én 1 óra 15 perckor a XI. kerületi lakcímén elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi lakásán tartott házkutatás során a rendőrök 27 ezer extasy tablettát, 3.9 kg marihuánát, 11.2kg amfetamint, 3.7 kg hasist, 50 gramm kokaint, 109 gramm kristályos kábítószert, több százezer forint értékű készpénzt, digitális mérleget, valamint a szer csomagolásához szükséges tasakokat találtak és foglaltak le.

A gyanúsítottakkal szemben - őrizetbe vételük mellett - a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.