„Álügyvéd”

2015. 01. 23., p - 12:51
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A megalapozott gyanú szerint ügyvédi tevékenységet színlelve, devizahitelekkel kapcsolatos problémák megoldásának ígéretével csalt ki pénzt 7 sértettől a 41 éves férfi.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott csalás bűntett és zugírászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Á. Péter 41 éves budapesti lakos ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi jogtalan anyagi haszonszerzés végett szóbeli megállapodást kötött egy budapesti kft. ügyvezetőjével arról, hogy a cég ügyfelei részére devizahiteleikkel kapcsolatban - díjazás fejében - szaktanácsadást folytat. A gyanúsított tevékenysége során 2013. év végén és 2014. év elején több alkalommal ügyvédnek adta ki magát, a megbízó ügyfelekkel kötött szakértői megbízási szerződéseken hamis tartalmú bélyegzőt használt, az iratokat pedig álnéven írta alá. A megalapozott gyanú szerint a terhelt a szakértői megbízási szerződések megkötésekor az ügyfelektől különböző összegű munkadíjat vett át, azonban a vállalt tevékenységet nem végezte el és ez nem is állt szándékában, illetve erre megfelelő képzettsége sem volt.

 

Mivel a férfi ismeretlen helyen tartózkodott, ezért körözést bocsátottak ki vele szemben, melynek eredményeképpen a budapesti rendőrök 2014. november 24-én elfogták.

 

A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeképpen kiderült, hogy a férfi Soltvadkerten kívül az ország több városban is - köztük Szigetszentmiklóson és Budapesten - ugyanezzel a módszerrel tévesztette meg a sértetteket.

 

A rendőrség a nyomozást 2015. január 23-án befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskőrösi Járási Ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.