Borsodi végállomás a dohánybolti csalóknak

2016. 08. 15., h - 11:56
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Három román állampolgárt vettek őrizetbe az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói, akik a megalapozott gyanú szerint pénzváltás ürügyén több helyi eladót tévedésbe ejtettek és megkárosítottak.

Az Ózdi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két román nővel és férfi társukkal szemben.

A gyanúsítottak 2016. augusztus 12-én egy óra leforgása alatt Arlón, Putnokon és Ózdon több Nemzeti Dohányboltba bementek, majd ott vásárlást kezdeményeztek, azonban az eladókat pénzváltással kapcsolatban tévedésbe ejtették és több tízezer forinttal megkárosították őket.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai a bejelentéseket követően elfogták a csalókat.

A rendőrök gyanúsított kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették a terhelteket és előterjesztéssel élnek előzetes letartóztatásuk ügyészi indítványozására is az illetékes járási ügyészségen.

Megállapítást nyert továbbá, hogy a gyanúsítottak Budapestről Ózdra történő utazásuk során más megyékben is hasonló bűncselekményeket követhettek el, ezen információk ellenőrzése jelenleg is folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.