Borsodi végállomás a dohánybolti csalóknak

2016. 08. 15., h - 11:56
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Három román állampolgárt vettek őrizetbe az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói, akik a megalapozott gyanú szerint pénzváltás ürügyén több helyi eladót tévedésbe ejtettek és megkárosítottak.

Az Ózdi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két román nővel és férfi társukkal szemben.

A gyanúsítottak 2016. augusztus 12-én egy óra leforgása alatt Arlón, Putnokon és Ózdon több Nemzeti Dohányboltba bementek, majd ott vásárlást kezdeményeztek, azonban az eladókat pénzváltással kapcsolatban tévedésbe ejtették és több tízezer forinttal megkárosították őket.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai a bejelentéseket követően elfogták a csalókat.

A rendőrök gyanúsított kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették a terhelteket és előterjesztéssel élnek előzetes letartóztatásuk ügyészi indítványozására is az illetékes járási ügyészségen.

Megállapítást nyert továbbá, hogy a gyanúsítottak Budapestről Ózdra történő utazásuk során más megyékben is hasonló bűncselekményeket követhettek el, ezen információk ellenőrzése jelenleg is folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.