Drogdílereket fogtak el

2013. 06. 14., p - 11:43
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kecskeméten fogták el a kábítószer-kereskedőket.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Richárd 26 éves kecskeméti és O. József 47 éves péceli lakosok ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2012. évtől Kecskeméten rendszeresen értékesítettek kábítószert, illetve pszichoaktív anyagokat.

 

Tekintettel arra, hogy a nyomozás során információ merült fel, hogy az elkövetők fegyverrel rendelkeznek - amelyet később a házkutatáskor megtaláltak - a Kecskeméti Rendőrkapitányság a Terrorelhárítási Központ segítségét kérte az elfogás végrehajtásához.

 

A két gyanúsítottat, valamint az elfogáskor a társaságukban lévő 36 éves kecskeméti, és 29 éves öcsödi férfit a TEK műveleti egységei egy kecskeméti társasház előtt fogták el 2013. június 13-án délután. A 36 éves G. Róbert lakásában megtartott házkutatáskor a rendőrök 6 gramm mennyiségű fehér-krémszínű kristályos anyagot találtak, amely a gyorsteszt alapján methamphetamiene vagy MDMA (ecstasy). A 29 éves R. Sándor ruházatának átvizsgálásakor a rendőrök 32 gramm fehér színű port találtak, amely az elvégzett gyorsteszt szerint methamphetamiene vagy efedrin származék, így kábítószernek minősül. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

A 26 éves S. Richárd otthonában tartott házkutatás alkalmával 2.244 gramm mennyiségű - a gyorsteszt szerint amphetamin származéknak minősülő - port, valamint 484 gramm mennyiségű cannabist foglaltak le a rendőrök. A lefoglalt kábítószergyanús anyagok igazságügyi vegyész-szakértői vizsgálata folyamatban van.

S. Richárdot és O. Józsefet a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették, egyben kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.