Előzetesben a villamoson garázdálkodó

2015. 05. 23., szo - 18:28
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki a fővárosban a 4-es és a 6-os villamosok vonalán garázdálkodott és bántalmazta a sértetteket.

A gyanú szerint a 37 éves férfi 2015. május 20-án 13 óra 13 perckor a Budapest VIII., Harminckettesek terén - előzetes szóváltás nélkül - bántalmazott egy nőt, aki egy üzletből lépett ki. A nő elesett, ezután az elkövető elsétált a helyszínről.

A sértett - orvosi ellátását követően - feljelentést  tett a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságán. A nyomozók rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható G. János Lajost, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai 21 óra 40 perckor tartózkodási helyén elfogtak.

A férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra,ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök továbbá megállapították, hogy a 37 éves gyanúsított feltehetően azonos azzal a férfival, aki  a 4-es és a 6-os villamosok vonalán korábban  minden előzmény nélkül odalépett utastársaihoz vagy járókelőkhöz és inzultálta, szidalmazta, valamint több alkalommal bántalmazta őket.

A 37 éves férfival szemben a további eljárást - őrizetbe vétele mellett - a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2015. május 23-án elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Milliós gép, ami nincs

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 26 éves helyi férfival szemben.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonta a 03010/4642/2013. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.