Lada tolvajok előzetes letartóztatásban

2013. 11. 08., p - 11:27
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Előzetes letartóztatásban van az a két férfi, akik Lada típusú autókat loptak Kiskunfélegyházáról.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik 2013. július 22-én 21 óra és július 23-án 4 óra közötti időben elloptak egy kiskunfélegyházi parkolóban lezárt állapotban lévő Lada Samara típusú személygépkocsit.

A tolvajok a gépjárművet a Tisza folyó Szikrai-Holtágba lökték azért, hogy azt a hatóság ne találja meg, de 2013. október 19-én horgászok véletlenül rábukkantak, majd kiemelték a vízből.

 

A nyomozás során megállapították, hogy az elkövetők ebben az időszakban még három másik gépkocsit is megkíséreltek eltulajdonítani, de azokat nem tudták beindítani.

 

A tolvajok ezen felül még 2013. szeptember 21-én 3 órakor Kiskunfélegyházán egy lakótelepi parkolóból is elloptak egy Lada típusú személygépkocsit. Ezt az autót 2013. szeptember 22-én defektes állapotban Lakitelek-Kapásfaluban az úttest szélén hagyva találták meg.

 

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Sz. Péter 19 éves budapesti lakos, akit a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói 2013. november 4-én elfogtak, majd gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására, amit a Kiskunfélegyházi Járásbíróság két nap múlva el is rendelt.

 

Megállapították a nyomozók, hogy bűntársát, B. Péter 21 éves tiszaalpári lakost a nyomozók egy hónappal korábban más vagyon elleni bűncselekmények miatt már őrizetbe vették, és ő is előzetes letartóztatásban van. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.