Letartóztatott társa otthonában bujkált

2015. 12. 05., szo - 11:18
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök újabb gyanúsítottat fogtak el a tanyabetörés-sorozat ügyében.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást K. Róbert 38 éves kecskeméti lakos ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2015. augusztus 16-án 20 óra 58 perc és 22 óra 8 perc közötti időben négyszer bement egy kecskeméti tanya udvarára és az ott parkoló két gépkocsiból dezodort, íróeszközöket, kulcscsomókat, készpénzt, távirányítót, valamint egy bőr kézitáskát - a benne lévő személyes iratokkal és bankkártyával együtt - lopott el.

 

Mivel K. Róbert ismeretlen helyen tartózkodott és a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, ezért a rendőrök 2015. augusztus 19-én elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói a ceglédi, a kunszentmiklósi, a lajosmizsei, a kiskőrösi rendőrök, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak közreműködésével egy tanyabetörés-sorozat ügyében egyszerre kilenc helyen tartottak ismét házkutatást 2015 december 2-án, melynek során az egyik, korábban már elfogott gyanúsított örkényi ingatlanjában elfogták a körözött férfit.

 

Az összehangolt munka eredményeként ismét több száz, feltehetően bűncselekmény elkövetéséből származó, illetve a lopott tárgyak értékesítése útján szerzett vagyontárgyat - köztük gépkocsikat, kerékpárokat, szerszámgépeket, televíziókat, festményeket, arany ékszereket és egyéb használati tárgyakat - találtak és foglaltak le a nyomozók.

 

A büntetőeljárások adatai alapján K. Róbert megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy az előzetes letartóztatásban lévő 46 éves K. István örkényi lakossal 2015. április 11-én betört egy izsáki, 2015. augusztus 14-én pedig egy kaskantyúi tanyára és onnan többek között arany ékszereket, laptopot, televíziót, videókamerát, ruházatokat, gázolajat, kerékpárt, szerszámgépeket és egy pénztárcát - a benne lévő személyes okmányokkal és készpénzzel együtt - lopott el.

 

A feltételezett elkövetők a sértett gépkocsijával szállították el a kaskantyúi tanyáról az eltulajdonított tárgyakat, majd az autót Kisizsák térségében hátrahagyták. A gépkocsiból egy autós rádiót és készpénzt vittek magukkal a gyanúsítottak.

 

Az őrizetbe vett K. Róbertet lopás bűntett és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.