Lezárt akta: kábítószer és hamis pénz

2017. 06. 03., szo - 05:26
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A gyanúsítottak 150 millió forint értékű droggal és 56 millió forint értékű hamis 500 euróssal üzleteltek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem és pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást S. Csaba 47 éves siófoki lakos és társai ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy értékesítés céljából társai segítségével Nyugat-Európából kábítószert és hamis 500 eurós bankjegyeket csempészett Magyarországra. A siófoki férfi bűntársa, a 44 éves T. István lakást biztosított Érden a drog és hamis pénz deponálásához. A nyomozók összehangolt akció keretében 2015. október 16-án a két férfit elfogták, majd házkutatásokat tartottak a hozzájuk köthető lakásokban. Ezek alkalmával összesen 6,9 kilogramm kábítószert (kokaint, amfetamint és MDMA-t), annak „hígításához” és porciózáshoz szükséges anyagokat és eszközöket, mérleget, valamint 228 darab hamis 500 eurós bankjegyet találtak és foglaltak le a rendőrök.

 

Az elfogással párhuzamosan a rendőrség felkérésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóság járőrei az M1 autópályán Mosonmagyaróvár térségében ellenőrzés alá vontak egy Ausztriából belépő magyar kamiont és sofőrjét, S. Ákos 42 éves győri lakost. A jármű átvizsgálásakor 11 kilogramm amfetamint és 10.000 ecstasy tablettát találtak, amit a helyszínre érkező rendőrök lefoglaltak. A nyomozás adatai szerint a kamionban talált drog S. Csaba megbízásából érkezett Magyarországra.

 

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a nyomozás során felderítették a hamis euró értékesítési vonalait is és öt olyan férfit azonosítottak be, akik a siófoki férfitől származó hamis bankjegyeket forgalomba hozták. A tatabányai lakosoktól összesen 93 hamis 500 euróst foglaltak le a nyomozók, a gyanúsítottak ezen túl 8 és fél millió forint névértékű hamis pénzt értékesítettek a komáromi megyeszékhelyen.

 

A vegyészszakértői vélemény szerint a nyomozás során lefoglalt kábítószerek hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának a 44,86-szorosa, feketepiaci értéke 150 millió forint. A nyomozás adatai szerint S. Csaba összesen 56 millió forint értékű hamis 500 eurós bankjegyet próbált meg bűntársaival együtt értékesíteni, illetve forgalomba hozni.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyben a nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat nyolc gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal küldte meg 2017. június 2-án a Pest Megyei Főügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak a kocsiba ne!

A bűnügyi osztályvezető szolgálatba tartott, amikor megállította a korábban Sátoraljaújhelyről eltulajdonított autót és annak utasait. A kocsiban volt egy lopott kerékpár, és több üveg alkohol is, amit a feltételezett elkövetők elfogásuk előtt tulajdonítottak el egy boltból, a sofőrnek ráadásul nem volt vezetői engedélye, és a burgonya is eltűnt.

 

Eredményes csapatmunka

A Fejér megyei rendőrök a 62 éves dunaújvárosi gyanúsított letartóztatása mellett folytatják tovább az ügy vizsgálatát.

 

Duplázott a sofőr

A kapuvári rendőrök egy ittas állapotban lévő homokszentgyörgyi gépkocsivezetőt fogtak el, akit korábban a bíróság azért tiltott el a vezetéstől, mert alkoholos állapotban vezette autóját.

 

Lezárt akta: Mint a cséphadaró…

A kisteleki rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát egy baksi férfival szemben, aki ellen súlyos testi sértés, állatkínzás és garázdaság miatt indult eljárás.