Lopott, majd a biztonsági őrrel dulakodott

2014. 09. 03., sze - 09:19
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A biatorbágyi rendőrök egy 69 éves férfit fogtak el.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. János 69 éves biatorbágyi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. szeptember 1-jén 7 óra 50 perc körüli időben - egy biatorbágyi áruházban - a ruházatába rejtett 2 darab kozmetikai terméket, majd a bevásárlókosarába további termékeket pakolt, melyeket a bolt kasszájánál kifizetett és távozni készült. A szolgálatot teljesítő biztonsági őr észlelte B. János cselekményét és az üzlet kijáratánál felszólította, hogy a vásárlásáról kapott számlát mutassa be. A 69 éves férfi nem volt hajlandó együttműködni, távozni próbált, amit az őr megakadályozott. B. János a megszerzett árucikkek megtartása érdekében az őt visszatartó őrrel dulakodni kezdett és megpróbált az üzletből kijutni.

A 69 éves férfit a biatorbágyi rendőrök a helyszínen elfogták, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozóhatság kezdeményezte a férfi bíróság elé állítását.

 

Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsított már pár nappal korábban is járt az üzletben, amikor hasonló jellegű bűncselekményt követett el.

 

B. János ellen a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak a kocsiba ne!

A bűnügyi osztályvezető szolgálatba tartott, amikor megállította a korábban Sátoraljaújhelyről eltulajdonított autót és annak utasait. A kocsiban volt egy lopott kerékpár, és több üveg alkohol is, amit a feltételezett elkövetők elfogásuk előtt tulajdonítottak el egy boltból, a sofőrnek ráadásul nem volt vezetői engedélye, és a burgonya is eltűnt.

 

Eredményes csapatmunka

A Fejér megyei rendőrök a 62 éves dunaújvárosi gyanúsított letartóztatása mellett folytatják tovább az ügy vizsgálatát.

 

Duplázott a sofőr

A kapuvári rendőrök egy ittas állapotban lévő homokszentgyörgyi gépkocsivezetőt fogtak el, akit korábban a bíróság azért tiltott el a vezetéstől, mert alkoholos állapotban vezette autóját.