Lopott teherautóval menekültek - fotókkal frissítve

2015. 01. 07., sze - 09:23
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Megkísérelte leszorítani az őket követő rendőrautót és kannákat dobált az útra az a két menekülő férfi, akiket végül a 4-es számú főúton fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök 2015. január 7-ére virradó éjjel.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába 2015. január 6-án 23 óra 38 perckor gépjárműlopásról érkezett bejelentés. A bejelentő elmondta, hogy Mazda típusú teherautóját Kecskemétről, a Géza fejeledelem útjáról vitték el ismeretlen tettesek, és a jármű az M5-ös autópálya irányába tart.

Az azonnal reagáló rendőri egységek az autópályára felhajtva észlelték a Budapest irányába tartó teherautót, követni kezdték, majd sikeresen elé kerültek. Eközben azonban a lopott járműben ülő két férfi megpróbálta leszorítani az őket követő járőrautót, aminek következtében a szolgálati gépkocsi megsérült. Ezután - hogy a rendőrautók mozgását akadályozzák - különböző tárgyakat, olajos és benzines kannákat dobáltak ki az ablakon. Az akcióba a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei is bekapcsolódtak. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai  az elkövetők elfogása és a közlekedők személy és vagyonbiztonságának megóvása érdekében Ceglédbercel belterületén útzárat létesítettek két szolgálati gépkocsival, azonban a Mazda vezetője ezt is figyelmen kívül hagyva a rendőrautónak ütközött és folytatta az útját. A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei végül a 4-es számú főút 32-es kilométerszelvényénél elfogták a teherautót vezető 26 éves érdi férfit és utasát a 21 éves szintén érdi lakost.

Az elfogás során személyi sérülés nem történt, a közlekedők személy és vagyonbiztonsága nem került veszélybe. Az elfogott két férfival szemben a további eljárást a területileg illetékes ügyészség folytatja. 
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.