Őrizetben a házaló (videóval)

2015. 12. 06., v - 08:54
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rablás és súlyos testi sértés kísérlete miatt körözött nőt Romániában fogták el, majd a román hatóságok az ártándi határátkelőhelyen átadták a kecskeméti nyomozóknak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Ö. Gizella 46 éves román állampolgár ellen.

 

A nyomozás adatai alapján a nő 2015. január 20-án 12 órakor becsengetett egy kecskeméti ingatlanba, ahol ruhát akart eladni egy idős férfinak. A bácsi beengedte őt a házába. A gyanúsított a nadrágokat felpróbáló figyelmetlenségét kihasználva a sértetten lévő ing zsebéből készpénzt akart ellopni, azonban a férfi ezt észlelte és elküldte a házalót.

 

A román nő két nap múlva ismét megjelent az ingatlannál és felajánlotta a bácsinak a korábban eladott rossz minőségű nadrágok cseréjét. Amíg a férfi elfordult a ruhákat felpróbálni, a gyanúsított a szobában lévő szekrényekben kutatott. A házigazda ezt észlelve kérdőre vonta a házalót, aki azzal magyarázta tettét, hogy ajándék ruhadarabokat szeretett volna a meglévők közé csempészni.

 

Amikor az ott lakók távozásra szólították fel az idegent, ő újabb ürügyekkel biztosította maradását: először rosszullétre hivatkozva vizet kért, majd a hazautazásához próbált meg készpénzt szerezni. A jóhiszemű bácsi az inge zsebébe nyúlva vette észre, hogy onnan hiányzik a pénze. Megpróbálta visszatartani a feltételezett elkövetőt, azonban a nő erősen meglökte a szoba ajtaját, melynek következtében a kilincsét szorító sértett a földre esett. MIndezek után a nő elmenekült a helyszínről. 

 

A kecskeméti rendőrök azonnal megkezdték az elkövető felkutatását. A felderítő munka eredményeként a nyomozóknak sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőt. Mivel a román nő felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, ezért a Kecskeméti Rendőrkapitányság 2015. augusztus 4-én elrendelte Ö.Gizella országos körözését. A nyomozás során felmerült a gyanú, hogy a feltételezett elkövető külföldön tartózkodik, ezért ellene a Kecskeméti Járásbíróság 2015. október 27-én európai elfogatóparancsot bocsátott ki, amely alapján a nőt a román hatóságok 2015. november 19-én elfogták, majd - az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Interpol Magyar Nemzeti Iroda közreműködésével - 2015. december 4-én 11 óra 20 perckor az Ártánd Közúti Határátkelőhelyen átadták a kecskeméti nyomozóknak.

 

A rendőrök Ö. Gizellát - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként kihallgatták és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.