Orvosi műszerként adták el az egészségmegőrző termékeket

2017. 04. 28., p - 13:56
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi rendőrök csalás miatt folytatnak nyomozást öt gyanúsított ellen, akik idős embereket tévesztettek meg.

A Veszprémi Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - előzetes letartóztatása mellett - egy 25 éves budapesti lakos és négy szabadlábon védekező társa ellen.  

A nyomozás adatai szerint egy 25 éves férfi az általa vezetett cég nevében, 2017. év elején egy olyan irodát nyitott Veszprémben, ahol idős személyek egészségügyi felmérését végezték.

A cég munkatársai egy telefonos szolgáltatás igénybevételével kizárólag időseket kerestek fel, akiket ingyenes orvosi vizsgálatra, egészségfelmérésre hívtak. A megjelenteket biztosították arról, hogy nem termékbemutatón fognak részt venni, vásárlási kötelezettségük a felmérést, orvosi vizsgálatot követően nem is lesz. Az irodában megjelenő idős embereket regisztrálták, majd egy magát szív és érrendszeri betegségekkel foglalkozó orvosnak kiadó 46 éves budapesti férfi egészségmegőrző eszközökkel „ teljes állapotfelmérést” végzett. Ezután közölte a megvizsgáltakkal, hogy olyan betegségük van, amin csak az általuk felkínált, orvosi műszerként bemutatott egészségmegőrző termékek használatával javíthatnak, melyek egyenként akár több százezer forintba is kerültek.  

A veszprémi rendőrök a nyomozás során beazonosítottak egy 25, 26, 22 és egy 46 éves budapesti valamint egy 29 éves pápai férfit, akiket elfogtak és előállítottak a Veszprémi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak közel 20 sértettet tévesztettek meg, akiknek összesen mintegy 5 millió forint kárt okoztak azzal, hogy az általuk kínált termékeket, a forgalmi értéküket többszörösen meghaladó áron adták el. A gyanúsítottak ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.